Ξεκίνησε η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων και στο κέντρο του Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Τοποθετούνται 4 υπόγειοι κάδοι, με χωρητικότητα όσο 10 συμβατικοί

Ξεκίνησε η διαδικασία τοποθέτησης 4 υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην πλ. Ελευθερίας, στην αρχή της οδού Πεδιάδος, όπως είχε προτείνει η Δημοτική Αρχή και είχε αποδεχτεί ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στον ευρύτερο σχεδιασμό, μια σημαντική επιτυχία όπως είχε αναφέρει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, δεδομένου ότι το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου είναι χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος.

Η τοποθέτηση των 4 υπόγειων κάδων στην οδό Πεδιάδος, διαδικασία που παρακολούθησε από κοντά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης, αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα ζωής Δημοτών και επισκεπτών, καθώς και τις συνθήκες υγιεινής. Ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι κάθε κάδος έχει χωρητικότητα όσο 2,5 συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων, αναμένεται να αναβαθμίσει το αστικό περιβάλλον και να συμβάλλει στον εξορθολογισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων.
Για όλους αυτούς τους λόγους, με προτροπή του Δημάρχου Ηρακλείου, σε κάθε νέα μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας για παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο θα συμπεριλαμβάνεται πρόβλεψη για την τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων.

Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μαλεβιζίου:Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου το 4ο...

Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού πλησιάζει! Η πλατεία Μιχ....

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Σε τροχιά αξιοποίησης τα Δημοτικά...

Προχωρά η νέα μονάδα επεξεργασίας πόσιμου νερού στον Τσούτσουρα Σε...

Δήμος Μαλεβιζίου:Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου το 4ο...

Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού πλησιάζει! Η πλατεία Μιχ....

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:Σε τροχιά αξιοποίησης τα Δημοτικά...

Προχωρά η νέα μονάδα επεξεργασίας πόσιμου νερού στον Τσούτσουρα Σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάνω από 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός το 2027 – Τα πιθανά σενάρια

Την αύξηση προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης - Μελετάται να...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 19 από τους 22 κατηγορούμενους από την Κρήτη – Οι ποινές που επιβλήθηκαν

Κατά περίπτωση οι 14 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι ως...