Ξεκινούν αύριο οι χειμερινές εκπτώσεις – Τι πρέπει να προσέχετε

Ημερομηνία:

Ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της εκπτωτικής περιόδου, προβλέπεται προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την 1η Κυριακή, δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για εκείνη την Κυριακή είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και στους παραβάτες των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Κανείς δεν μένει πίσω»: Πώς η Ισπανία...

Από λιοντάρια και ελέφαντες μέχρι λύκους, γύπες, άλογα και...

Ριπές έως 150 χλμ./ώρα: Γιατί το φετινό...

Οι καταγραφές της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...

«Κανείς δεν μένει πίσω»: Πώς η Ισπανία...

Από λιοντάρια και ελέφαντες μέχρι λύκους, γύπες, άλογα και...

Ριπές έως 150 χλμ./ώρα: Γιατί το φετινό...

Οι καταγραφές της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Κανείς δεν μένει πίσω»: Πώς η Ισπανία έσωσε όλα τα ζώα από τις φωτιές

Από λιοντάρια και ελέφαντες μέχρι λύκους, γύπες, άλογα και...

Ριπές έως 150 χλμ./ώρα: Γιατί το φετινό μελτέμι ήταν από τα πιο ακραία των τελευταίων 15 ετών

Οι καταγραφές της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...

Τι ακριβώς είναι ο Όλυμπος;

Τι ακριβώς είναι ο Όλυμπος που βράβευσε η Ουνέσκο,...