Ξεκινούν και στο Νομό Χανίων οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Ημερομηνία:

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Εταιρεία ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. η σύμβαση για την ανάθεση υπηρεσιών ολοκληρωμένης καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης, για τα έτη 2020, 2021 και 2022.

Κύριος στόχος του έργου είναι η προστασία και διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας απέναντι σε ασθένειες όπως η ελονοσία, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο Δάγγειος Πυρετός, η αποτροπή εισαγωγής άλλων μεταδοτικών ασθενειών, καθώς και η ελαχιστοποίηση της όχλησης από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Η Σύμβαση αφορά όλη την γεωγραφική περιοχή της Κρήτης, (αστικό, αγροτικό, περιαστικό και φυσικό σύστημα των Π.Ε.), με ιδιαίτερη έμφαση στο οικιστικό και τουριστικό περιβάλλον της παράκτιας ζώνης.

Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε περισσότερα από 100 υγροτοπικά συστήματα, σε περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα καναλιών και ρεμάτων, σε περισσότερες από 5.000 εστίες αναπαραγωγής στο περιαστικό σύστημα, καθώς και σε περισσότερα από 20.000 φρεάτια όμβριων υδάτων και άλλες σημαντικές εστίες σε μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις της νήσου.

Επίσης, λόγω του αυξημένου πληθυσμού των κουνουπιών aedes albopictus (κουνούπι τίγρης) στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θα πραγματοποιηθεί πιλοτική εφαρμογή ειδικού προγράμματος Πόρτα – Πόρτα (door to door) σε δείγμα χιλίων (1.000) κατοικιών στην περιοχή Χαλέπα του Δήμου Χανίων, σύμφωνα με σχετική τεχνική έκθεση που εκπόνησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Οι εργασίες των ψεκασμών στην Αντιπεριφέρεια Χανίων ξεκινούν την Τρίτη 28 Απριλίου 2020, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Με υπερηφάνεια και συγκίνηση ο εορτασμός της...

Με εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στην Παλαιόχωρα, έδρα...

Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης:Δώστε Λεφτά για Μισθούς,...

Δώστε Λεφτά για Μισθούς, Υγεία, Παιδεία και όχι για...

Χανιά:Με υπερηφάνεια και συγκίνηση ο εορτασμός της...

Με εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στην Παλαιόχωρα, έδρα...

Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης:Δώστε Λεφτά για Μισθούς,...

Δώστε Λεφτά για Μισθούς, Υγεία, Παιδεία και όχι για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Με υπερηφάνεια και συγκίνηση ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Παλαιόχωρα, έδρα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου

Με εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στην Παλαιόχωρα, έδρα...

Ρέθυμνο:Κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών επιθεώρησε τις ζημιές από την κακοκαιρία στον Μυλοπόταμο

Κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών στο Δήμο Μυλοποτάμου - Επίσπευση...

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος των Διαλέξεων Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο

Διαλέξεις Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο · ...

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η αναφορά στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, τα μηνύματα σε Αγκυρα – Τρίπολη

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε χάρτη επί του οποίου αποτυπώνονται τόσο...