Υφυπουργείο Αθλητισμού για το μητρώο «Οι ΕΠΣ να αναζητήσουν τις ευθύνες από τους επικεφαλής της ΕΠΟ»

Ημερομηνία:

Επίθεση στην ΕΠΟ εξαπολύει το Υφυπουργείο Αθλητισμού σχετικά με την υπόθεση της ένταξης των ερασιτεχνικών σωματείων στο «μητρώο της ΓΓΑ». Όπως υποστηρίζει ο διάλογος σταμάτησε με ευθύνη της ΕΠΟ και προτρέπει τις ΕΠΣ να αναζητήσουν ευθύνες από τους επικεφαλής της ομοσπονδίας στο πρόβλημα που δημιουργείται σχετικά με την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Ακόμη σημειώνει:

-«Οι διεθνείς συνομοσπονδίες είναι ενήμερες για την ασυνέπεια της ΕΠΟ»

-«Στο Μητρώο σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, έχουν προσέλθει τα 2.246 (87,3%) από τα 2.573 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που οι ίδιες οι 54 ΕΠΣ μας έχουν αποστείλει)».

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΟ ΚΑΙ ΕΠΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ:

 

“Για την αποφυγή κάθε είδους παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας:

-Στην πολύωρη 4μερή συνάντηση στις 2 Σεπτεμβρίου (Υφυπουργείο, FIFA, UEFA και ΕΠΟ) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεσμεύτηκε, έπειτα από προτροπή των τριών εκπροσώπων των διεθνών συνομοσπονδιών, να συνεχιστεί άμεσα ο παραγωγικός διάλογος με το Υφυπουργείο, σχετικά με την υποχρέωση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων να διαθέτουν την απαραίτητη εκ του νόμου Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και την εγγραφή τους στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

-Συμφωνήθηκε τότε να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις από πλευράς ΕΠΟ, ώστε κατόπιν να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των επομένων βημάτων, πάντοτε σε συνεννόηση του Υφυπουργείου με FIFA και UEFA.

-Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ωστόσο, παρά τη δέσμευσή της έναντι όλων, ουδέποτε προσήλθε! Ανέβαλλε, το πρωινό της 7ης Σεπτεμβρίου, την προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα συνάντηση και έκτοτε αγνοείται.

-Οι διεθνείς συνομοσπονδίες είναι ενήμερες για την ασυνέπεια της ΕΠΟ.

-Οι ανά την επικράτεια ΕΠΣ, προτού προβαίνουν σε αίολες ανακοινώσεις, καλό θα ήταν να αναζητήσουν τις ευθύνες από τους επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

-Στο Μητρώο σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, έχουν προσέλθει τα 2.246 (87,3%) από τα 2.573 ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που οι ίδιες οι 54 ΕΠΣ μας έχουν αποστείλει).

Εξ αυτών των 2.246 ποδοσφαιρικών σωματείων που έχουν προσέλθει στο Μητρώο, ολοκληρωμένες αιτήσεις έχουν υποβάλει τα 2.164, άλλα 82 σωματεία τις επεξεργάζονται ακόμα, ενώ είναι ήδη εγγεγραμμένα τα 1.845.

-Κι όπως επιβεβαιώθηκε στην 4μερή συνάντηση στις 2 Σεπτεμβρίου, είναι αυτονόητο ότι από πλευράς Υφυπουργείου υφίσταται κάθε διάθεση βοήθειας και αγαστής συνεργασίας με τις FIFA και UEFA, ώστε να εγγραφούν όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία στο Μητρώο, αρκεί βεβαίως να το επιθυμεί και η ΕΠΟ.

Ακριβώς η ίδια βοήθεια και συνεργασία, η οποία αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα με όλες τις υπόλοιπες 53 ομοσπονδίες ομαδικών και ατομικών αθλημάτων και συνετέλεσε στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της εγγραφής της συντριπτικής πλειονότητας των σωματείων τους”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιβραβεύει τον Εμμανουήλ...

«Μας έκανες για μία ακόμη φορά υπερήφανους», είπε στον...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό...

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιβραβεύει τον Εμμανουήλ...

«Μας έκανες για μία ακόμη φορά υπερήφανους», είπε στον...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες

Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό περιλαμβάνουν ένα...

Ελλάδα–Κύπρος: Επιτυχής συνεργασία σε διακρατικά εργαστήρια πολιτικής προστασίας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ACT4ALL». Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και...

«Στις 20:00 θα συμβεί»: Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν για επίθεση που «δεν έχει ξαναδεί»

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει θέσει τελεσίγραφο που λήγει σήμερα...