Υγραέριο: Κίνδυνος – θάνατος οι παράνομες πρακτικές που ανθούν στις φιάλες

Ημερομηνία:

Στον χώρο των φιαλών επικρατεί απόλυτη ασυδοσία λένε οι νόμιμοι έμποροι.

Στην έρευνα για την έκρηξη της οδού Αχαρνών, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, δύο πράγματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Πρώτον ο τεράστιος αριθμός φιαλών και δεύτερον το ενδεχόμενο νοθείας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, το κατάστημα είχε άδεια για 10 φιάλες, ωστόσο υπολογίζεται πως συνολικά ξεπερνούσαν τις 150 φιάλες υγραερίου, ενώ βρέθηκαν άθικτες 85 φιάλες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτοικοι διαμερισμάτων της περιοχής είχαν ζητήσει από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος να προσέξουν τι γίνεται με το συγκεκριμένο εμφιαλωτήριο, διότι είχαν διαπιστωθεί παράνομες ενέργειες στην εμφιάλωση και τη διακίνηση των συγκεκριμένων φιαλών.

Η νοθεία στις φιάλες υγραερίου είναι ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν 40 με 50 παράνομα εμφιαλωτήρια στην Αττική, ενώ το πρόβλημα είναι τεράστιο και στην επαρχία.

Κοινό μυστικό η νοθεία

Στην αγορά είναι κοινό μυστικό πως στις φιάλες υγραερίου οι παρατυπίες είναι αμέτρητες, η νοθεία οργιάζει και το κράτος λάμπει δια της απουσίας ελέγχων. Τα περιστατικά που το επιβεβαιώνουν αμέτρητα.

Στα κυκλώματα έχουν εντοπιστεί ακόμα και πλοκάμια στο εξωτερικό. Μάλιστα το λαθρεμπόριο ανθεί ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τη ζήτηση και οι καταναλωτές που βλέπουν το υγραέριο να είναι πανάκριβο λόγο φόρων, θα δελεαστούν από χαμηλές τιμές.

Και σαν να μην έφτανε το λαθρεμπόριο και η νοθεία, τα πράγματα γίνονται χειρότερα από τις παράνομες επαναγεμίσεις.

Οι πολίτες που θέλουν να γλιτώσουν λίγα ευρώ ψάχνουν το φτηνότερο, που όμως μπορεί να κοστίσει πανάκριβα. Τα κυκλώματα όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά αντίθετα βρίσκουν και νέα κόλπα.

Το παράνομο κέρδος και η οικονομική ανέχεια δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα με παράνομα γεμιστήρια, νοθεία και ασυδοσία θα πουν οι ειδικοί, που τονίσουν πως μία σπίθα αρκεί να φέρει την καταστροφή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η πρώτη αναγνώριση αποζημίωσης από το Δημόσιο...

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος προσβλήθηκε από το σπάνιο...

Ένωσε Κρήτη και Μακεδόνες η γιορτή του...

Ξεχωριστή αίσθηση από τις αναφορές του προεξάρχοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης...

Η πρώτη αναγνώριση αποζημίωσης από το Δημόσιο...

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος προσβλήθηκε από το σπάνιο...

Ένωσε Κρήτη και Μακεδόνες η γιορτή του...

Ξεχωριστή αίσθηση από τις αναφορές του προεξάρχοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει την δημιουργία θέσεων εργασίας, στηρίζοντας...

Δήμος Πλατανια : Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης Βουβών σε “Δημοτικό Άλσος Αντώνη Τσαπατάκη”

Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης Βουβών σε “Δημοτικό Άλσος Αντώνη...

Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού...

Επιδείνωση καιρού στην Κρήτη Πέμπτη 1 Μαΐου και Παρασκευή 2 Μαΐου 2025

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...