«Ύμνοι» FT για τα ελληνικά ομόλογα: Όσοι τα αγόρασαν το 2015, τριπλασίασαν τα χρήματά τους

Μπορεί πριν από επτά χρόνια, το 2012, οι αγορές να αρνήθηκαν να δανείσουν στην Ελλάδα σε οποιαδήποτε τιμή. Ωστόσο φέτος, τα πράγματα άλλαξαν άρδην καθώς οι επενδυτές αγόραζαν ασταμάτητα ελληνικά ομόλογα, τα οποία έκαναν μια εντυπωσιακή πορεία το 2019 σε σχέση και με τα άλλα ομόλογα της ευρωζώνης. Ο ενθουσιασμός των επενδυτών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετά από τη βίαιη πτώση της δεκαετίας αυτής, μαζί με την ηρεμία της συχνά ασταθούς πολιτικής σκηνής στη χώρα.

«Ύμνοι» FT για τα ελληνικά ομόλογα: Όσοι τα αγόρασαν το 2015, τριπλασίασαν τα χρήματά τους

Με ένα εντυπωσιακό άρθρο για τις αγορές που ξεχώρισαν το 2019, οι FT κάνουν ειδικό αφιέρωμα στην Ελλάδα.Financial Times

 

Η χώρα, συνεχίζει το άρθρο, ήταν παράλληλα ο αποδέκτης μιας τεράστιας αναζήτησης των επενδυτών για κέρδη, η οποία οδήγησε σε αγορές ομολόγων που μέχρι τώρα θεωρούνταν τοποθετήσεις υψηλού κινδύνου, ρίχνοντας αισθητά τις αποδόσεις.

Το επιτόκιο των ελληνικών τίτλων για δεκαετή δανεισμό βρίσκεται στο 1,16%, χαμηλότερο από εκείνο της Ιταλίας. Μάλιστα, αναφέρουν οι FT, ορισμένες εκδόσεις βραχυπρόθεσμων τίτλων πέτυχαν αρνητικές αποδόσεις.

Οι μεγάλοι επενδυτές στα ελληνικά ομόλογα, στους οποίους περιλαμβάνονται διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων όπως το Capital Group, η Carmignac και η Prudential Financial, έχουν σημειώσει κέρδη της τάξεως του 23%.

Αυτή η απόδοση καλύπτει μια αξιοσημείωτη πορεία, καθώς όποιος αγόρασε ομόλογα στο ύψος της πολιτικής κρίσης του 2015, έχει τριπλασιάσει τα χρήματά του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.