ΥΠΕΝ:Διπλασιάζεται η επιδότηση φυσικού αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Ημερομηνία:

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενημέρωσε με επιστολή τις εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου, ότι η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, από 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές, που ανέρχονται σε 540.000, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και όλοι οι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, ανεξαρτήτως μεγέθους, κύκλου εργασιών και αριθμού εργαζομένων, εκτός από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, συνεχίζεται και τον Απρίλιο η έκπτωση που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία θα διαμορφωθεί σε 30 ευρώ ανά θερμική MWh για τους οικιακούς καταναλωτές και σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για τη βιομηχανία και τα νοσοκομεία που προμηθεύονται φυσικό αέριο από την επιχείρηση.

Το συνολικό ύψος των μέτρων στήριξης των καταναλωτών φυσικού αερίου για τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα ανέλθει σε 88,74 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.
Το μέτρο θα αξιολογείται σε μηνιαία βάση και η μοναδιαία τιμή της επιδότησης θα προσαρμόζεται ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάσχα 2026: «Τσουρουφλίζει» το εορταστικό τραπέζι –...

Το ποσό αφορά έξοδα για το βράδυ της Ανάστασης...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πως έφθασε η Ευρωπαϊκη Εισαγγελία στους...

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Βήματος για τις έρευνες και τα...

Πάσχα 2026: «Τσουρουφλίζει» το εορταστικό τραπέζι –...

Το ποσό αφορά έξοδα για το βράδυ της Ανάστασης...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πως έφθασε η Ευρωπαϊκη Εισαγγελία στους...

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Βήματος για τις έρευνες και τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιλογή της ΔΕΔΙΣΑ από τον ΕΟΑΝ για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Μείωσης Αποβλήτων (EWWR Awards)

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων επιλέχθηκε από...

11ος Νικηφόρειος Δρόμος: «Λάβετε θέσεις» με ρεκόρ συμμετοχών

Με ρεκόρ συμμετοχών, που αναμένεται να ξεπεράσουν τις 400...

Ηράκλειο: Στο Παγκρήτιο Στάδιο η προετοιμασία γερμανικών ομάδων στίβου

Άνοιξε η αυλαία φιλοξενίας ξένων αθλητών Για άλλη μια...