Υπογραφές για τον ΒΟΑΚ, παρουσία του Πρωθυπουργού

Ημερομηνία:

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Την επόμενη εβδομάδα θα πέσουν οι υπογραφές για το μεγάλο οδικό έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του powergame.gr. Και καθώς ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την εκδήλωση, παρών – σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας στίγμα για γοργές διαδικασίες για την περάτωση του έργου και στέλνοντας με αυτή την κίνησή του μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Όπως επισημαίνεται, οι υπογραφές θα πέσουν την επόμενη Παρασκευή, 9 Μαΐου ενώ, αναφέρεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς οδηγίες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μπουν το συντομότερο δυνατόν οι μπουλντόζες.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ (Χανιά – Ηράκλειο), με ανάδοχο – επενδυτή τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και σε χρηματοδοτικό επίπεδο με το «κλείδωμα» της συμβολής του Δημοσίου για το project εκτιμώμενης αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ, για το οποίο έχουν προβλεφθεί και πόροι 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης (για το «κομμάτι» αυτό).

Όταν θα ενεργοποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης, ο ΒΟΑΚ από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, σχεδόν 225 χλμ., αξίας κοντά 3 δισ. ευρώ, θα είναι σε φάση κατασκευής. Πέραν αυτής, υπάρχουν και τα άλλα «κομμάτια» του ΒΟΑΚ, τα τμήματα Χερσόνησος – Νεάπολη (ΣΔΙΤ, των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, AKTOR, ύψους 350 εκατ., με χρηματοδότηση 90 εκατ. από το RRF) και Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος (δημόσιο έργο, από AKTOR, σύμβαση αξίας 192 εκατ.).

 

ΠΗΓΗ: CRETALIVE NEWS

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Πώς οι τελευταίες βροχοπτώσεις έσωσαν...

Η εικόνα της εδαφικής υγρασίας στην Κρήτη παρουσιάζει αισθητή...

Κρήτη: Η «ομερτά» του Ψηλορείτη – Πώς...

Στα χωριά γύρω από τον Ψηλορείτη στην Κρήτη, εκεί...

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Πώς οι τελευταίες βροχοπτώσεις έσωσαν...

Η εικόνα της εδαφικής υγρασίας στην Κρήτη παρουσιάζει αισθητή...

Κρήτη: Η «ομερτά» του Ψηλορείτη – Πώς...

Στα χωριά γύρω από τον Ψηλορείτη στην Κρήτη, εκεί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηλεκτρονική ψήφος σε δήμους και δημοψηφίσματα: Πώς θα γίνονται οι εκλογές από το 2028

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία εισάγεται τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο...

LIVE: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης

Σε εξέλιξη ο μεγάλος τελικός Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης...

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Πώς οι τελευταίες βροχοπτώσεις έσωσαν την επιφανειακή υγρασία στην Κρήτη

Η εικόνα της εδαφικής υγρασίας στην Κρήτη παρουσιάζει αισθητή...