Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN)

Ημερομηνία:

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN0 υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΕΑΠ, Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και τον Dr. Michael Benedikt, εκπροσώπου του CERN.
Στους στόχους της Συνεργασίας περιλαμβάνεται η συμμετοχή του Εργαστηρίου Φυσικής του Ε.Α.Π. στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας σχετικά με την ανάπτυξη ενός Μελλοντικού Κυκλικού Επιταχυντή (Future Circular Collider-FCC) που θα λειτουργήσει από το 2040 και μετά στο CERN. Ο Μελλοντικός Κυκλικός Επιταχυντής θα είναι πολύ μεγαλύτερος τόσο σε διαστάσεις, όσο και σε ενέργεια σε σχέση με τον τωρινό Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (Large Hadron Collider-LHC) και αναμένεται να λειτουργήσει έως το 2100. Μεταξύ άλλων η μελέτη σκοπιμότητας αποσκοπεί στην τεκμηρίωση της γεωλογικής, τεχνικής, περιβαλλοντικής και διοικητικής υλοποίησης του επιταχυντή και των σχετικών υποδομών, καθώς και την υποστήριξη στοχευμένων προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανώτερες Τουριστικές Σχολές: Τι αλλάζει τώρα που...

Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές της Κρήτης. Αντιμέτωπες με χρόνια...

Ισπανία – Αργεντινή 1-0 (παρ.): Δεύτερος τίτλος...

Μετά το 2010, η Ισπανία ξανά στο «θρόνο» του...

Ανώτερες Τουριστικές Σχολές: Τι αλλάζει τώρα που...

Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές της Κρήτης. Αντιμέτωπες με χρόνια...

Ισπανία – Αργεντινή 1-0 (παρ.): Δεύτερος τίτλος...

Μετά το 2010, η Ισπανία ξανά στο «θρόνο» του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Κανείς δεν μένει πίσω»: Πώς η Ισπανία έσωσε όλα τα ζώα από τις φωτιές

Από λιοντάρια και ελέφαντες μέχρι λύκους, γύπες, άλογα και...

Ριπές έως 150 χλμ./ώρα: Γιατί το φετινό μελτέμι ήταν από τα πιο ακραία των τελευταίων 15 ετών

Οι καταγραφές της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών...

Τι ακριβώς είναι ο Όλυμπος;

Τι ακριβώς είναι ο Όλυμπος που βράβευσε η Ουνέσκο,...