Υπογραφή «Προγραμματικής Σύμβασης» μεταξύ Ο.Α.Κ. Α.Ε. και Δήμων Χανίων και Κισσάμου

Ημερομηνία:

Η υπογραφή της «Προγραμματικής Σύμβασης» που αφορά την εκτέλεση του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ & ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ», έγινε την Παρασκευή 24/03/2023, στις εγκαταστάσεις της έδρας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στην Αγυιά Χανίων.

Την σύμβαση υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης και οι Δήμαρχοι, Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και Κισσάμου, κ. Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης – ΣΑΕΠ Κρήτης, με προϋπολογισμένη συνολική δαπάνη 404.660,25 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

Στο πλαίσιο της ως άνω «Προγραμματικής Σύμβασης» ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, θα διαθέσει Τεχνικό Προσωπικό κατάλληλων ειδικοτήτων για την επίβλεψη, με σκοπό την ενίσχυση της Διευθύνουσας (επιβλέπουσας) υπηρεσίας του Δήμου Χανίων (Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών), ώστε να επιβλέψει με επάρκεια, το εν λόγω έργο, με στόχο την όσο το δυνατόν αρτιότερη και πληρέστερη υλοποίησή του.

«Οι συνεργασίες, αποτελούν την βασική μας προτεραιότητα. Ο Ο.Α.Κ., είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την Κρήτη και κυρίως των Ο.Τ.Α., τους οποίους συνδράμει, για την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής. Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε η υπογραφή της «Προγραμματικής Σύμβασης» για την εκτέλεση ενός απολύτως απαραίτητου για την προστασία του περιβάλλοντος έργου, εντός του κέντρου της πόλης της Κισσάμου. Κυρίαρχο μέλημα μας, είναι η άμεση απομάκρυνση, των επικίνδυνων υλικών, τα οποία για χρόνια, παρέμεναν στο σημείο που θα γίνει η παρέμβαση. Οι συνεργασίες μας κάνουν όλους πιο δυνατούς και μας οδηγούν με ταχύτερο – αποτελεσματικό τρόπο, στο επιθυμητό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

«Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, θα συμβάλει στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και την απομάκρυνση επικίνδυνων και τοξικών υλικών που εξακολουθούν και υπάρχουν σε κοινή θέα. Έτσι στην ανάγκη που προκύπτει, συνδράμει με τις δυνάμεις του τον Δήμο Κισσάμου και σε συνεργασία με τον ΟΑΚ, ενισχύει με την τεχνογνωσία της Υπηρεσίας την αντικατάσταση των αγωγών αμίαντου στα δίκτυα ύδρευσης του Καστελίου», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.

«Ένα έργο που αφορά το περιβάλλον αλλά και τους δημότες της Κισσάμου, μπαίνει με σταθερά βήματα, σε τροχιά υλοποίησης, σε συνεργασία με τον Ο.Α.Κ. και τον Δήμο Χανίων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Οι συνεργασίες πάντα μας ενδυναμώνουν», ανέφερε ο Δήμαρχος Κισσάμου, κ. Γιώργος Μυλωνάκης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην Πολιτική Ακαδημία με...

Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στην Πολιτική Ακαδημία «Στρατηγικές Περιοχές και...

Κοινή Δήλωση Προέδρων Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου...

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε.,...

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην Πολιτική Ακαδημία με...

Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στην Πολιτική Ακαδημία «Στρατηγικές Περιοχές και...

Κοινή Δήλωση Προέδρων Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου...

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε.,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καιρός: Αυτός θα είναι ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα που θα φέρει το φαινόμενο El Niño

Ευχάριστα είναι τα πρώτα νέα από την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη. Τα...

Μέση Ανατολή: Το Ιράν κατέρριψε ελικόπτερο των ΗΠΑ – Ο Τραμπ υπόσχεται να «απαντήσει»

Ο πρόεδρος Ντ. Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν ότι κατέρριψε...

Τα νέα φάρμακα για την παχυσαρκία δεν είναι πανάκεια

Εξι ερωτήσεις και απαντήσεις που αποτυπώνουν τους πιθανούς κινδύνους...