Υποστελέχωση των δομών Δημόσιας Υγείας στα Νοσοκομεία της Κρήτης

Ημερομηνία:

Ως παράταξη, η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, είμαστε αντίθετοι στις μετακινήσεις γιατρών ως μέσο εμβαλωματικής αντιμετώπισης της σοβαρής υποστελέχωσης των δομών Δημόσιας Υγείας.

Οι μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού αποδείχθηκε στην πράξη ότι δημιουργούν και δε λύνουν ουσιαστικά τα προβλήματα.
Η μετακίνηση από εξαμήνου αναισθησιολόγου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου σαφώς υπάρχουν επίσης ανάγκες , επέφερε προβλήματα στο πρόγραμμα εφημέρευσης των γιατρών του αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα να εντατικοποιηθεί η δουλειά των αναισθησιολόγων στα όρια της επικινδυνότητας, να μη βγαίνουν άδειες και ρεπό.

Δημιουργείται επομένως σοβαρό πρόβλημα στο πρόγραμμα των τακτικών χειρουργείων που ήδη έχουν τεράστια αναμονή λόγω υποστελέχωσης της χειρουργικής κλινικής. Ταυτόχρονα έχει καταστεί αναγκαία και η αναστολή λειτουργίας του ιατρείου πόνου, το οποίο εξυπηρετεί πολλούς ασθενείς στο Ρέθυμνο, ιδίως μετά το κλείσιμο της ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου.

Ούτε το πρόβλημα στο Βενιζέλειο όμως δεν λύνεται, γιατί δεν αντιμετωπίζεται με προσλήψεις μόνιμων αναισθησιολόγων ως όφειλε.

Οι μετακινήσεις επίσης γιατρών από την ΠΦΥ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση του τμήματος, δεν έχει λύσει το πρόβλημα, γιατί από τη μία στερούμε τους γιατρούς από τα ΚΥ του νομού και από την άλλη, γιατροί που υπηρετούν στην ΠΦΥ δεν έχουν την εμπειρία και την ειδίκευση στο τόσο απαιτητικό τμήμα των επειγόντων.

Παραμένουν στα επείγοντα δύο μόνιμοι γιατροί, ενώ θα έπρεπε να είναι επτά.

Παρομοίως, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου λειτουργεί με δανικούς γιατρούς μόνο για εφημερίες από τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου, τουλάχιστον δύο χρόνια τώρα, γιατί έχουν μείνει δύο μόνο παθολόγοι αν και θα έπρεπε να είναι έξι.
Έτσι όμως υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς, γιατί χάνεται η συνέχεια και η παρακολούθηση των περιστατικών με τις συνεχείς εναλλαγές των γιατρών.

Επιπλέον οι αποσπασματικές, αναγκαστικές, και συχνά με «εντέλλεσθε» μετακινήσεις, απαξιώνουν τους Υγειονομικούς, παραβιάζουν βασικά εργασιακά δικαιώματα και υποβαθμίζουν τη δουλειά τους.

Η επικίνδυνη για γιατρούς και ασθενείς υποστελέχωση των Νοσοκομείων που έχει δημιουργήσει η διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης της Δημόσιας υγείας, απαιτεί ουσιαστικές λύσεις, με αυξήσεις μισθών και προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών όλων των δομών.

Απαιτούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών συναδέλφων, σταθερές σχέσεις εργασίας και σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα του Υγειονομικού Προσωπικού.
Η Δημόσια Δωρεάν ποιοτική Υγεία είναι δικαίωμα του λαού!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα...

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Έβαλαν «άριστα» οι Γερμανοί γευσιγνώστες ελαιολάδου

Αποστολή από 22 άτομα βρέθηκε στην Κρήτη, εμβαθύνοντας στην...

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα...

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Έβαλαν «άριστα» οι Γερμανοί γευσιγνώστες ελαιολάδου

Αποστολή από 22 άτομα βρέθηκε στην Κρήτη, εμβαθύνοντας στην...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Όλο και λιγότερα χρήματα για αρχαιολογικές ανασκαφές

Τι δείχνουν τα στοιχεία από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων. Όλο και...

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για την προεδρία του Eurogroup

Τα υπόλοιπα ονόματα. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης φαίνεται ότι διεκδικεί την...

Κνωσός: Πάνω από 120.000 οι επισκέπτες μέσα σε μόλις έναν μήνα – Αύξηση και στο Μουσείο Ηρακλείου

Στη δεύτερη θέση πανελλαδικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού...

Τουρισμός για Όλους: Νέοι δικαιούχοι για τη χαμηλή περίοδο

Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου – Ο συνολικός...