Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Δύο μωρά από παρένθετες μητέρες γεννήθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Δύο μωράκια που ήρθαν στον κόσμο από παρένθετες μητέρες, νοσηλεύονται σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr στη μονάδα νεογνών του γενικού νοσοκομείου Χανίων. Τα μωρά χαίρουν άκρας υγείας και έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις DNA για την ταυτοποίηση γενετικού υλικού με τους ενδιαφερόμενους γονείς, οι οποίοι βρίσκονται στα Χανιά και ανυπομονούν να τα παραλάβουν.

Πρόκειται για δύο ζευγάρια αλλοδαπών, τα οποία ήταν σε συμφωνία για τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας με την κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά που βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υϊοθεσιών.

Πάντως αν και το γενετικό υλικό αναμένεται να ταιριάζει, τα έγγραφα της συμφωνίας και οι δικαστικές αποφάσεις, δεν αναγράφουν –σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr- το σωστό όνομα της γυναίκας που κυοφορούσε, συνεπώς η έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν θα είναι εύκολη υπόθεση ούτε για αυτά τα μωρά.

Για την υπόθεση, τον περασμένο Αύγουστο μετά τις απολογίες τους προφυλακίστηκαν τέσσερα άτομα, ο γυναικολόγος – ιδιοκτήτης της κλινικής, ο εμβρυολόγος και δύο «μεσίτριες» που φέρονται να είχαν ρόλο στην διαχείριση των γυναικών οι οποίες στην δικογραφία περιγράφονται ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συλλέξει τότε οι αρχές, εκείνη τη χρονική στιγμή τουλάχιστον 80 παρένθετες μητέρες κυοφορούσαν μωρά για λογαριασμό άλλων ενδιαφερόμενων γονέων!

Λίγα 24ωρα μετά τις συλλήψεις, ξεκίνησαν και τα πρώτα γεννητούρια, καθώς Γεωργιανή παρένθετη έφερε στον κόσμο δίδυμα μωρά ενός ζευγαριού Ιταλών που εδώ και 4,5 μήνες παραμένουν στα Χανιά και ανεβαίνουν τον δικό τους «Γολγοθά» καθώς δεν έχουν χορηγηθεί στα μωρά ληξιαρχικές πράξεις γέννησης λόγω μια σειράς νομικών εμποδίων που μέχρι στιγμής έχουν καταστεί ανυπέρβλητα.

zarpanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Όλες και όλοι στη σημερινή κινητοποίηση των...

Χαιρετίζουμε τον μεγαλειώδη και πρωτοφανή σε μαζικότητα, ενότητα και...

Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» : «Ημερολόγιον απελευθερωτικής...

«Ημερολόγιον απελευθερωτικής επαναστάσεως Κρήτης» του Ιωσήφ Λεκανίδη Παρουσίαση της έκδοσης του...

Χανιά:Όλες και όλοι στη σημερινή κινητοποίηση των...

Χαιρετίζουμε τον μεγαλειώδη και πρωτοφανή σε μαζικότητα, ενότητα και...

Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» : «Ημερολόγιον απελευθερωτικής...

«Ημερολόγιον απελευθερωτικής επαναστάσεως Κρήτης» του Ιωσήφ Λεκανίδη Παρουσίαση της έκδοσης του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: 39χρονος σε κατάσταση αμόκ καταδίωξε γυναίκα και ανήλικο παιδί με τσεκούρι!

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη στο Ηράκλειο, και...

Με τις Βίκυ Χατζηβασιλείου και Μαρία Εκμεκτσίογλου η δράση της WIN «Building Bridges: Connecting Greece to the World»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση μερικών από τους...

Κοπή πίτας των εργαζόμενων στο κεντρικό Δημαρχείο Ρεθύμνου .

Με τη λήξη του εργασιακού ωραρίου, οι εργαζόμενοι...

Αυτοψία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνου για την αποκατάστασή του

Εντατικά προχωρούν οι ενέργειες για την αυτοψία και την...