Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Το αίσιο τέλος στην Οδύσσεια των Ιταλών με τα διδυμάκια που συγκίνησαν το πανελλήνιο

Θετική έκβαση είχε η περιπέτεια των Ιταλών γονέων που απέκτησαν δίδυμα μέσω παρένθετης μητέρας, μέσα από συμφωνία με την κλινική των Χανίων που είναι στο επίκεντρο έρευνας για υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και παράνομων υϊοθεσιών.

Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Το αίσιο τέλος στην Οδύσσεια των Ιταλών με τα διδυμάκια που συγκίνησαν το πανελλήνιο

Επτά μήνες μετά, το ζευγάρι Ιταλών που με την ιστορία του συγκίνησε την κοινή γνώμη, κατάφερε να λάβει ληξιαρχική πράξη γέννησης για τα μωρά τους και πριν λίγες μέρες ταξίδεψαν όλοι μαζί ως οικογένεια για τη Ρώμη όπου θα ξεκινήσουν την ζωή τους προσπαθώντας να αφήσουν πίσω τα όσα συνέβησαν αλλά χωρίς, όπως λένε στο zarpanews.gr να ξεχάσουν ποτέ την απίστευτη περιπέτεια που έζησαν από τον περασμένο Αύγουστο, όταν αποκαλύφθηκε η φερόμενη εγκληματική δράση της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και φυλακίστηκε το προσωπικό της.

Τα δίδυμα των Ιταλών, ήταν τα πρώτα δύο μωρά που ήρθαν στον κόσμο από παρένθετη μητέρα, μέσω συμφωνίας με την κλινική, στις 14 Αυγούστου, στο γενικό νοσοκομείο Χανίων, λίγα μόλις 24ωρα μετά τις συλλήψεις.

Η ιστορία τους, είχε συγκινήσει το πανελλήνιο τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν μέσω του zarpanews.gr είχαν απευθύνει δραματική έκκληση σε κάθε αρμόδιο για να δωθεί μια λύση και να καταφέρουν να αναγνωριστούν ως νόμιμη οικογένεια σε Ελλάδα και Ιταλία, όπου η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται. Πράγματι η έκκληση εισακούστηκε και έκτοτε, η Εισαγγελία Ανηλίκων σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Χανίων κατάφερε να δώσει την λύση και έτσι αναγνωρίστηκαν τρεις οικογένειες Ιταλών, με πέντε συνολικά μωράκια.

Σχεδόν 10 χρόνια κράτησε η Οδύσσεια του  Φ.Σ. και της Σ. Π. για την απόκτηση παιδιών. Μετά από δύο απώλειες μωρών που έφερε στον κόσμο το 2016  και το 2019 και μετά από μια τρίτη αποτυχημένη εγκυμοσύνη, η παρένθετη μητρότητα ήταν μοναδική επιλογή για το ζευγάρι και έτσι έφτασαν από την Ρώμη στα Χανιά το 2022. Ωστόσο αυτά που έζησαν το τελευταίο επτάμηνο, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Άλλη παρένθετη στα χαρτιά και άλλη… στην κοιλιά – «Μας εξαπάτησαν»

Μέχρι να μάθουν για τις συλλήψεις των υπευθύνων της κλινικής, τον περασμένο Αύγουστο, πίστευαν ακράδαντα πως όλα είχαν γίνει νόμιμα: «Ήμασταν αφελείς, τους πιστέψαμε. Μας εξαπάτησαν. Μας είπαν πολλά ψέμματα» λένε σήμερα. Την κλινική την βρήκαν μέσω ίντερνετ αλλά έλαβαν και πολύ καλές συστάσεις στην Ιταλία.

Σε όλη τη διάρκεια της κύησης, η κλινική τους έστελνε υπερηχογραφήματα των εμβρύων και τους διαβεβαίωνε πως όλα εξελίσσονταν καλά και πως τα μωράκια θα γεννιόντουσαν μετά τα μέσα Αυγούστου. Ωστόσο, όταν ξαφνικά στις 9 Αυγούστου κόπηκε κάθε επικοινωνία… τότε αναζήτησαν στο διαδίκτυο ειδήσεις για να διαβάσουν τελικά στο zarpanews.gr για το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει και να δουν σε βίντεο τον γιατρό, τον εμβρυολόγο και το προσωπικό της κλινικής να οδηγούνται σε ανακριτή και εισαγγελέα.

«Στις 14 Αυγούστου το έμαθα από εσάς, ότι τα μωρά γεννήθηκαν. Διάβασα ότι γεννήθηκαν. Η λέξη που γράψατε «υγιή», ότι ήταν υγιή τα μωρά, αυτή η λέξη ήταν για ‘μας ανακούφιση, σήμαινε τα πάντα» σημειώνει ο Φ.Σ.

Άμεσως μετά, επιβιβάστηκε στην πρώτη πτήση και ήρθε στα Χανιά, με την ήδη διαμορφωμένη εντύπωση πως σε τρεις εβδομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τα μωρά και να φύγουν, με όλα τα νόμιμα έγγραφα και με τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης. Ωστόσο, η πρώτη ψυχρολουσία δεν άργησε να έρθει καθώς το όνομα της παρένθετης που είχαν δει στη δικαστική απόφαση δεν είχε καμία σχέση με την γυναίκα που κυοφορούσε τα μωρά τους. Μάλιστα η πρώτη κυοφουρούσε άλλα μωρά, άλλου ζευγαριού με επίσης άλλο όνομα στα έγγραφα ενώ η δεύτερη «έγινε καπνός» αμέσως μετά το εξιτήριο από το γενικό νοσοκομείο Χανίων

Τα σχόλια είναι κλειστά.