Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια για κωλυσιεργία

Ημερομηνία:

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Χαλκίδας για κατάχρηση εξουσίας και κωλυσιεργία κατέθεσε ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Παπαθεοδώρου, στην αναφορά του, επισημαίνει πως τέσσερις μήνες μετά την τραγική απώλεια, σημειώνονται καθυστερήσεις στην έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και το Λιμενικό με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και στοιχεία.

Μάλιστα, αναφέρει ότι στις 14 Μαΐου τρέχοντας υπέβαλε μήνυση – έγκληση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά παντός υπευθύνου επίορκου Εισαγγελικού Λειτουργού καθώς και κάθε άλλου προανακριτικού υπαλλήλου που χειρίζονται μέχρι σήμερα την υπόθεση και σκοπίμως αδρανούν.

Καταπέλτης ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη

Η πλευρά της οικογένειας Βαλυράκη θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει άσκηση ποινικής δίωξης και κάνει λόγο για έγκλημα, όχι ατύχημα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι έχει αλλοιωθεί το σύστημα ασφαλείας στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη.

Πρόσθεσε ότι μετά την μαρτυρία-κλειδί, όπου κατονομάζονταν συγκεκριμένοι ύποπτοι, δεν έχει γίνει καμία κλήση για κατάθεση.

H οικογένεια δεν έχει γνώση της δικογραφίας της προανάκρισης, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Παπαθεοδώρου, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για απόπειρα συγκάλυψης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων : Επίσημη τελετή...

22-28 Ιουνίου 2026 Κεντρικό θέμα: «Κόσμοι σε σύγκρουση» Επίσημη τελετή εγκαινίων,...

Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: Οι αντιφάσεις που «έκαψαν»...

Ο 43χρονος φαίνεται πως «κάηκε» όχι μόνο από όσα...

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων : Επίσημη τελετή...

22-28 Ιουνίου 2026 Κεντρικό θέμα: «Κόσμοι σε σύγκρουση» Επίσημη τελετή εγκαινίων,...

Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: Οι αντιφάσεις που «έκαψαν»...

Ο 43χρονος φαίνεται πως «κάηκε» όχι μόνο από όσα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δικαίωση Βαγγέλη Μαρινάκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Το δικαστήριο καταδίκασε τις παράνομες δηλώσεις και πρακτικές της...

Σαφάρι ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Τέλος χρόνου για τους ιδιοκτήτες

Από την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες και η επιβολή...

Συντάξεις χηρείας: Η απόφαση του ΣτΕ και η βούληση Κεραμέως

Τι περιμένει το υπουργείο Εργασίας για να προχωρήσει σε...