Υπόθεση βιασμού στα Ανώγεια: Στις φυλακές Τρίπολης θα μεταφερθεί ο 33χρονος – Τι ζήτησαν οι συνήγοροι του

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος – Η 32χρονη επέστρεψε στην Αθήνα, αφήνοντας πίσω της τον εφιάλτη που έζησε στην Κρήτη

Τον δρόμο για τις φυλακές Τριπόλεως αναμένεται να πάρει τις επόμενες ώρες ο 33χρονος Ανωγειανός, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό μιας 32χρονης γυναίκας από την Αθήνα, το βράδυ της περασμένης Κυριακής 7 Αυγούστου στ’ Ανώγεια.

Ο κατηγορούμενος παρά τους ισχυρισμούς του ότι ουδέποτε βίασε την 32χρονη αλλά συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της με την συναίνεση της, δεν κατάφερε τελικά να πείσει τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία διάρκειας πάνω από 7 ωρών, ανακριτής και εισαγγελέας στο Ρέθυμνο έκριναν χθες προσωρινά κρατούμενο τον 33χρονο Ανωγειανό, που κατηγορείται για τον βιασμό μιας 32χρονης γυναίκας την νύχτα της περασμένης Κυριακής, στα Ανώγεια. Η απόφαση της δικαιοσύνης προκάλεσε αντιδράσεις με τους συνηγόρους υπεράσπισης που μιλούν για κενά και ασάφειες που παρουσιάζει το προανακριτικό υλικό.

Η συνήγορος υπεράσπισης, Θεονύμφη Μπέρκη, ανέφερε ότι «η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη κάνει λόγο για πιθανότητα βιασμού. Επίσης, τα στοιχεία που έδωσε η φερόμενη ως παθούσα είναι ασαφή, καθώς δεν θυμάται, δηλώνοντας κενό μνήμης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το γεγονός. Στο πλαίσιο της ανάκρισης αναμένουμε ευρήματα και στοιχεία».

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του 33χρονου βρίσκεται η οικογένεια του αλλά και συγχωριανοί του, οι οποίοι και χθες παρέμειναν έξω από το δικαστικό μέγαρο υπερασπιζόμενοι την αθωότητά του.

Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο πριν από την προκαθορισμένη ώρα και στο τέλος έφυγε από την πίσω πόρτα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτα, δεδομένου ότι έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, που με πανό στα χέρια φώναζαν συνθήματα κατά της αποτρόπαιης πράξης του βιασμού.

Σε ότι αφορά στο θύμα, οι πληροφορίες θέλουν την 32χρονη να έχει ήδη επιστρέψει στην Αθήνα, αφήνοντας πίσω της τον εφιάλτη που έζησε στην Κρήτη. https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.