Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – ΤΑΙΠΕΔ: Εκκίνηση του διαγωνισμού για την ανέγερση νέου Σταθμού Επιβατών στον λιμένα της Σούδας

Ημερομηνία:

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12,29 εκατ. ευρώ
Την εκκίνηση του διαγωνισμού για την ανέγερση νέου Σταθμού Επιβατών στον λιμένα της Σούδας Χανίων Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού 12,29 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου.

Το PPF ορίστηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αρμόδιο για την ωρίμανση, τη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και την παρακολούθηση της εκτέλεσης των συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου.

Οι πόροι για την υλοποίηση του έργου προέρχονται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ.

Ο νέος σταθμός
Ο νέος Σταθμός Επιβατών, που θα κατασκευαστεί εντός του λιμένα Σούδας, θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, Α΄ όροφο και μεσοπάτωμα και θα οργανωθεί σε τρία τμήματα:

Α. Τη βάση (χώροι υποδοχής, χώροι επικύρωσης – check in, γραφεία, τελωνείο, τουριστική αστυνομία, χώροι υγιεινής κ.α.).

Β. Το κέλυφος (χώροι αναμονής με δυνατότητα διαχωρισμού επιβατών εσωτερικού και επιβατών κρουαζιέρας, καθώς και δυνατότητα ένταξης χώρων ελέγχου μετάλλων και αντίστοιχων χώρων υγιεινής).

Γ. Ένα υπαίθριο δώμα (belvedere) για τους επιβάτες αναχώρησης, ανοιχτό στη θέα και στον κόλπο, ως δυνατότητα αξιοποίησης του οπτικού πεδίου του λιμανιού.
Στόχος του έργου είναι η ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση του λιμένα της Σούδας με τη δημιουργία λιμενικών υποδομών υψηλών προδιαγραφών αλλά και η ενίσχυση των προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει αναθέσει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ τη δημοπράτηση κρίσιμων έργων για την αναβάθμιση δεκάδων λιμενικών υποδομών σε νησιωτικές περιοχές, προκειμένου τα επόμενα έτη τα λιμάνια της χώρας να αποτελέσουν ισχυρό μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται στην Κρήτη ο Γέροντας Χαλκηδόνος και...

Οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις εκλογές Ο Μητροπολίτης...

Χανιά:Κοπή Πίτας Πολιτικού Γραφείου Υφυπουργού Μετανάστευσης και...

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ,...

Έρχονται στην Κρήτη ο Γέροντας Χαλκηδόνος και...

Οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις εκλογές Ο Μητροπολίτης...

Χανιά:Κοπή Πίτας Πολιτικού Γραφείου Υφυπουργού Μετανάστευσης και...

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Έβγαλε είδηση η εβδομαδιαία ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού

Περιλαμβάνει αναφορές σε σημαντικά ζητήματα της εβδομάδας, όπως την...

Τραγωδία στη Βιάννο: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 27χρονο Στέλιο

Στην Άνω Βιάννο η κηδεία του νεαρού που έχασε...