Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Δωδεκάνησα, Χανιά, Λασίθι, Μεσσηνία, Λακωνία, Κύθηρα

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Δωδεκάνησα, Χανιά και Λασίθι, Μεσσηνία, Λακωνία και Κύθηρα.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι είναι η Υπηρεσία Copernicus που ενεργοποιήθηκε...

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και...

Κρήτη: Το Σπήλαιο του Σάρχου άνοιξε… όχι...

Η δύναμη του νερού επανέφερε στη ζωή έναν μοναδικό...

Τι είναι η Υπηρεσία Copernicus που ενεργοποιήθηκε...

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και...

Κρήτη: Το Σπήλαιο του Σάρχου άνοιξε… όχι...

Η δύναμη του νερού επανέφερε στη ζωή έναν μοναδικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούνται υποτροφίες 1.000 ευρώ μετά τις Πανελλήνιες

Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα βραβείων χρηματικής...

Η τρίτη ηλικία αλλάζει – και δεν αρχίζει στα 65

Η σύγχρονη Γηριατρική δεν αντιμετωπίζει τη γήρανση απλώς ως...