«Zήσε Αθλητικά» στα ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία της Κρήτης

Νέος κύκλος δράσεων του πρωτοποριακού προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με «τηλεπίσκεψη» του Ανδρέα Γλυνιαδάκη σε Ασκύφου και Ανώπολη Σφακίων

Νέος κύκλος δράσεων, στα ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία της Κρήτης, για το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση των «τηλεταξιδιών» του στα ακριτικά νησιά της χώρας μας.

Ο Ολυμπιονίκης μπάσκετ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης «επισκέφθηκε» για μία διδακτική ώρα, μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών, τα Δημοτικά των χωριών Ασκύφου και Ανώπολης Σφακίων, του νομού Χανίων. Η σύνδεση, μάλιστα, ήταν ταυτόχρονη, ώστε να συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους μικρούς μαθητές.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε αρχικά τα κοινά βιωματικά στοιχεία που τον ενώνουν με τα συγκεκριμένα παιδιά. Και εκείνος μεγάλωσε στα Σφακιά και παράλληλα με το σχολείο δεν παρέλειπε να βοηθά την οικογένεια του στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Τους εξομολογήθηκε ότι το μπάσκετ το γνώρισε στην ηλικία των 10 ετών και πως μέχρι τότε δεν είχε καμία επαφή με τον αθλητισμό. Όμως, το ταλέντο του, σε συνδυασμό με σκληρή προσπάθεια, τον οδήγησαν να ζήσει εμπειρίες που ούτε καν τις φανταζόταν. Τόνισε ότι μέσα από το μπάσκετ κατάφερε να ταξιδέψει, να γνωρίσει νέους πολιτισμούς, να μάθει ξένες γλώσσες και να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Οι μικροί μαθητές, ενθουσιασμένοι από τα βιώματα του Ολυμπιονίκη μας, έκαναν συνεχώς ερωτήσεις για την αθλητική του σταδιοδρομία. Εντυπωσιάστηκαν, μάλιστα, όταν τους έδειξε και το κύπελο της Euroleague, που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό to 2012.

Τα παιδιά των δύο Δημοτικών σχολείων θα παραλάβουν, εντός των επόμενων ημερών, αθλητικό εξοπλισμό από τον αρωγό της συγκεκριμένης δράσης, την ομάδα μπάσκετ ΑΓΟ Ρεθύμνου (Rethymno Cretan Kings), ώστε να ζουν αθλητικά!

Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», έμπνευσης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, δεν περιορίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο σε τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και αθλητικά σωματεία, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, σε λιγότερο από ένα χρόνο:

* Αιμοδοσίες, μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού», σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας,
* Μαραθώνιος δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού για να ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας στη μάχη ενάντια στη πανδημία,
* Διαδικτυακά βιντεομηνύματα, κατά το πρώτο λοκντάουν, για
> την τήρηση των κανόνων υγιεινής,
> την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι,
> χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια,
> διατροφικές συμβουλές
> οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες κατά

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το επίσημο site (https://ziseathlitika.org/index.php),
αλλά και διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ) και των λογαριασμών του στα social media:
Facebook: https://www.facebook.com/ziseathlitikagga
Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika
Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

Τα σχόλια είναι κλειστά.