Κώστας Δανδουλάκης: Ζητήματα Επικαιρότητας [Άποψη]

Ζητήματα Επικαιρότητας [Άποψη] . Οι πολίτες της χώρας μας, εδώ τέσσερα και πλέον χρόνια βιώνουν τις αναποτελεσματικές και επιβλαβείς πολιτικές που εφαρμόσθηκαν …..

Οι πολίτες της χώρας μας, εδώ τέσσερα και πλέον χρόνια βιώνουν τις αναποτελεσματικές και επιβλαβείς πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από την διακυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ και οδήγησαν την χώρα και τους πολίτες στα γνωστά αδιέξοδα σε όλους τους τομείς διακυβέρνησης.

Δυστυχώς η κυβέρνηση και υπό την σημερινή μορφή της λειτουργεί το ίδιο.

Θα παραθέσουμε λοιπόν, σκέψεις και θέσεις επί μερικών ζητημάτων που έχουν άμεση αρνητική επίπτωση στη καθημερινή ζωή του πολίτη και επηρεάζουν την μακροπρόθεσμη προοπτική του.

Το πρώτο λοιπόν αρνητικό που συνέβη στα θέματα οικονομίας, ήταν η ατελέσφορη για έξι μήνες δήθεν διαπραγμάτευση, η οποία κόστισε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα μας και τα οποία χρεώθηκαν οι πολίτες της, ενώ παράλληλα οδηγηθήκαμε και στα capital controls .

Επίσης ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε, ότι κυβερνούσε την χώρα με αυταπάτες κάτι που τον οδήγησε να μετατρέψει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ και να διαφανεί σε όλες τις κατευθύνσεις η αναξιοπιστία του.

Ευτυχώς όμως, τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου στήριξαν την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μεγάλη πλειοψηφία και δεν ανεκόπη η Ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία.

Επιπλέον η αναξιόπιστη και χωρίς οικονομική πυξίδα διακυβέρνηση των Σύριζα-Ανέλ, έθεσε τον έλεγχο της δημοσιοοικονομικής πολιτικής της χώρας μας για 99 χρόνια υπό επιτροπεία, με παράλληλη υποχρέωση παραγωγής πλεονασμάτων μέχρι το 2022 με ποσοστό 3,5 % και μέχρι το 2060 σε ποσοστό 2,5 % .

Όλα τα παραπάνω λοιπόν δέσμευσαν το μέλλον της χώρας και των πολιτών χωρίς κάποιο αξιακό αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν τη στιγμή που δεν διαμορφώθηκε και δεν επιδιώχθηκε μία σοβαρή επενδυτική πολιτική στη χώρα μας από τους κυβερνώντες, αυτό είχε και έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει και επενδυτικό ενδιαφέρον από ντόπιους και ξένους επενδυτές, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν σε ένα σοβαρό και σταθερό οικονομικό περιβάλλον.

Αντί αυτού υιοθέτησαν αποτρεπτικούς παράγοντες για επενδύσεις όπως : η υψηλή φορολογία, και οι υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές .

Έτσι λοιπόν δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας ελλείψει μιας σοβαρής επενδυτικής πολιτικής και επιλέχθηκε η επιδοματική πολιτική από την κυβέρνηση, ως προσωρινό μέτρο ανακούφισης των πολιτών χωρίς βέβαια να τους εξασφαλίζει εργασιακό μέλλον και προοπτική, που αυτό είναι και το ζητούμενο.

Συνέπεια όλων των παραπάνω πολιτικών που ασκήθηκαν είναι και η μετανάστευση 400.000 και πλέον νέων επιστημόνων αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό, ενώ η χώρα μας στερείται το πραγματικό της πλούτου (τους νέους μας) που είναι το μέλλον της.

Επίσης η αύξηση του κατωτάτου μισθού που δόθηκε από την κυβέρνηση κυμαίνεται από 40 έως 130 ευρώ με μέγιστο τα 650 ευρώ, η οποία και ήρθε μετά από 4 χρόνια αντί των 751 ευρώ που είχε προεκλογικά υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας.

Εκτιμάται λοιπόν ότι το 2020 τα χρήματα αυτά θα εξανεμιστούν με τη μείωση του αφορολόγητου που θα αφορά όλους τους πολίτες.

Αυτό λοιπόν που χρειάζεται η Χώρα μας αποτυπώνεται στις εξής προτάσεις :

– Διαμόρφωση σταθερής επενδυτικής πολιτικής με προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος.
– Μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
– Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.
– Αύξηση της παραγωγικότητας με παράλληλη δημιουργία κινήτρων.
– Στήριξη των βασικών πυλώνων οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας δηλαδή του πρωτογενούς και τουριστικού τομέα και της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας.
– Στήριξη επιχειρήσεων με χρηματοδοτήσεις από τράπεζες και επενδυτικά προγράμματα.

Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής

Ενδεικτικά αναφερόμαστε στην υπογραφή και κύρωση της κατάπτυστης και εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών παραχώρησης εθνικής Μακεδονικής γλώσσας και Μακεδονικής ταυτότητας σε αντίθεση και κόντρα στις πάγιες ελληνικές θέσεις όλων των ελλήνων Πρωθυπουργών που ασχολήθηκαν με το εθνικό θέμα αυτό στο παρελθόν.
Ευχόμαστε η πρόσφατη επίσκεψη του κ Τσίπρα στη Τουρκία να μην συνοδεύτηκε από με την απλοχεριά που τον διακρίνει με την παραχώρηση στη Τουρκία εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας

Τέλος, πιστεύω ότι στόχος μας πρέπει να είναι η δημιουργία ενός αναπτυξιακού μοντέλου που θα βασίζεται στο ρεαλισμό, την πραγματικότητα και εφικτότητα, αξιοποίησης των δυνατοτήτων μας για μία επανεκκίνηση της οικονομίας και της πολιτικής που θα καθορίσει και το μέλλον της χώρας μας.

 

Κώστας Δανδουλάκης
Αντιπρόεδρος
Περιφερειακού Συμβουλίου
Κρήτης

Τα σχόλια είναι κλειστά.