Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι αγρότες της Κρήτης – Η επιστολή

Ημερομηνία:

Εικόνα από το συλλαλητήριο των αγροτοκτηνοτρόφων στην Αθήνα
Επιστολή στο Πρωθυπουργό απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών της Κρήτης, στην οποία ζητά συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και από τις συνεχείς επαφές στην Αθήνα από τις οποίες οι παραγωγοί του νησιού γύρισαν με «άδεια χέρια».

Η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Μετά από τη συνεδρίαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού στο Ηράκλειο, στο οποίο συμμετείχαν βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και εκπρόσωποι φορέων, σας διαβιβάζουμε το ομόφωνο αίτημα του Συντονιστικού Οργάνου για τον προσδιορισμό μιας κατ’ ιδιαν συνάντησης μαζί σας.

Έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επαφών και συναντήσεων κι έχοντας λάβει τις διαβεβαιώσεις πως μόνο με πολιτική απόφαση και δίκη σας παρέμβαση μπορούν να υπάρξουν λύσεις, λαμβάνουμε το θάρρος να απευθυνθούμε σε εσάς με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο σας και τον θεσμό.

Διευκρινίζουμε πως στο πλαίσιο της συνάντησης αιτούμαστε την παρουσία μιας αντιπροσωπείας εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης, του Συντονιστικού Οργάνου κι εκπροσώπων φορέων προκειμένου να παραχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Προσδοκώντας στη θετική ανταπόκριση σας και γνωρίζοντας τη γνώση της πραγματικής κατάστασης λόγω της καταγωγής σας από την Κρήτη , αναμένουμε την επίσημη απάντηση σας.

Στη διάθεση σας για ότι επιπλέον χρειαστεί.
Με εκτίμηση
Μανώλης Ορφανουδάκης
Πρόεδρος Συντονιστικής».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στο Ηράκλειο.

Η πορεία έχει Παγκρήτιο χαρακτήρα, ενώ ήδη έχει αρχίσει μια μεγάλη κινητοποίηση για μαζική συμμετοχή.

Το ραντεβού των αγροτών και κτηνοτρόφων έχει κλειστεί για τις 11:00 το πρωί στο χώρο στάθμευσης του Παγκρήτιου Σταδίου.

Με βάση τον προγραμματισμό η πορεία θα κινηθεί προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα, την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός.

Μάλιστα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος των παραδοσιακών αποσταγματοποιών του νομού Ηράκλειου Τάσος Βρέντζος δήλωσε πως ο αποκλεισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ θα διαρκέσει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των παραγωγών του νησιού.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου την Κυριακή στο Ηράκλειο, όπου και τονίστηκε πως μετά από
μια σειρά επαφών και συναντήσεων στην Αθήνα δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα σε σχέση με τα ζητήματα επιδοτήσεων, δασικών χαρτών και κόστους παραγωγής.https://creta24.gr/
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο ΠαΓΝΗ το πρώτο Αιματολογικό/Καρδιολογικό Εξωτερικό Ιατρείο...

Υπεύθυνες είναι οι καθηγήτριες Ελένη Παπαδάκη και Μαίρη Μαρκέτου...

Χανιά:Επίσκεψη του Προέδρου του Δικτύου Πόλεων με...

Στο πλαίσιο ένταξης της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ...

Στο ΠαΓΝΗ το πρώτο Αιματολογικό/Καρδιολογικό Εξωτερικό Ιατρείο...

Υπεύθυνες είναι οι καθηγήτριες Ελένη Παπαδάκη και Μαίρη Μαρκέτου...

Χανιά:Επίσκεψη του Προέδρου του Δικτύου Πόλεων με...

Στο πλαίσιο ένταξης της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο ΠαΓΝΗ το πρώτο Αιματολογικό/Καρδιολογικό Εξωτερικό Ιατρείο Κλωνικής Αιμοποίησης στην Ελλάδα

Υπεύθυνες είναι οι καθηγήτριες Ελένη Παπαδάκη και Μαίρη Μαρκέτου...

Χανιά:Επίσκεψη του Προέδρου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στον ΜΥΗΣ Αγυιάς – Έναρξη κοινών δράσεων για τη Λίμνη Αγυιάς

Στο πλαίσιο ένταξης της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ...

Χανιά:Εορτασμός της 85ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Καντάνου

𝚬𝚶𝚸𝚻𝚨𝚺𝚳𝚶𝚺 𝚻𝚮𝚺 𝟖𝟓𝛈ς 𝚬𝚷𝚬𝚻𝚬𝚰𝚶𝚼 𝚻𝚶𝚼 𝚶𝚲𝚶𝚱𝚨𝚼𝚻𝛀𝚳𝚨𝚻𝚶𝚺 𝚻𝚮𝚺 𝚱𝚨𝚴𝚻𝚨𝚴𝚶𝚼 Με ιδιαίτερη...