Ζητούν την αποζημίωση των μελών των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών

Ημερομηνία:

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, 27 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα αποζημίωσης των μελών των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η ανακοίνωση:

Τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του Covid 19, με την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και τη μη μετακίνηση των πολιτών από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια, έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση των πωλήσεων των προϊόντων που παράγονται από τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς. Λόγω του ιδιότυπου τρόπου απασχόλησης των γυναικών στους συνεταιρισμούς αυτούς, καθώς απασχολούνται ως μέλη και όχι ως υπάλληλοι, δεν προβλέπεται να τους δοθεί η αποζημίωση των 800 ευρώ που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, ακόμη και όταν ο ΚΑΔ του συνεταιρισμού συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πληττόμενων Κωδικών.

«Η Κρήτη διαθέτει πολλούς Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, με ιδιαίτερα σημαντική παρουσία και συμβολή στην τοπική ανάπτυξη», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το ότι δεν προβλέπεται να δοθεί το έκτακτο βοήθημα στα μέλη που απασχολούνται σε αυτούς, όπως συμβαίνει και με μέλη άλλων αγροτικών συνεταιρισμών που εργάζονται εποχιακά, είναι μια σημαντική παράληψη και πρέπει να διορθωθεί άμεσα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Άγιος Βασίλης: Πού βρίσκεται; Δείτε live το...

Καθώς η Παραμονή των Χριστουγέννων απέρχεται, μια ερώτηση κυριαρχεί...

Τα Πολιτικά Κρήτης σας εύχονται “Καλά Χριστούγεννα”

Με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, τα Πολιτικά...

Άγιος Βασίλης: Πού βρίσκεται; Δείτε live το...

Καθώς η Παραμονή των Χριστουγέννων απέρχεται, μια ερώτηση κυριαρχεί...

Τα Πολιτικά Κρήτης σας εύχονται “Καλά Χριστούγεννα”

Με αφορμή τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, τα Πολιτικά...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025

Πέντε ημέρες απέμειναν μέχρι την εκπνοή του έτους -...

Εορτολόγιο 27 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα – Ο πρωτομάρτυρας του Χριστιανισμού

Σήμερα Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Σε χιονοθύελλα έπεσαν οι ορειβάτες – Που εντοπίστηκαν

Βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, κάτι που δείχνει...