10 φράσεις που αντικαθιστούν το “Σ’ αγαπώ”

Το ίδιο σημαντικές για να τις ακούσει ο άνθρωπός σου.

Το «Σ’ αγαπώ» είναι μια μεγάλη κουβέντα. Ακόμα και να το νιώθεις, μπορεί να μη σου είναι τόσο εύκολο να ξεστομίσεις αυτές τις δύο λεξούλες, γιατί μπορεί να ντρέπεσαι, να φοβάσαι ή να θεωρείς ότι είναι νωρίς. Και δεν υπάρχει κάποιο λάθος σ’ αυτό.

Απ’ την άλλη, μπορεί να ξεχειλίζεις τόσο από συναίσθημα για τ@ σύντροφό σου, που το «Σ’ αγαπώ» δε σου φτάνει για να εκφράσεις όσα νιώθεις γι’ αυτ@. Ευτυχώς υπάρχουν κι άλλες φράσεις για να δείξεις την αγάπη σου και να κάνεις τον άνθρωπό σου να νιώσει ξεχωριστός και να τον ανεβάσεις.

Οι ερωτευμένοι της παρέας ελάτε μαζί μου να δούμε 10 υπέροχες φράσεις που ισοδυναμούν με το «Σ’ αγαπώ» και φανερώνουν όλα όσα νιώθετε για τ@ άλλ@:

1.
«Αυτό μου θύμισε εσένα»

Ένα από τα πιο γλυκά λόγια που μπορείς να πεις στο αγόρι/κορίτσι σου είναι πως κάτι που είδες ή άκουσες, σου τ@ θύμισε. Από ένα αστείο meme μέχρι ένα τραγούδι που έπαιξε στο ραδιόφωνο ή μία μυρωδιά, αρκεί για να τ@ κάνεις να νιώσει ότι είναι στο μυαλό σου. Μία τέτοια κουβέντα λοιπόν σίγουρα θα φτιάξει τη μέρα τ@ συντρόφου σου και θα το σκέφτεται μέχρι να σε δει από κοντά.

2
«Μου λείπεις»

Αρκετοί άνθρωποι – όπως και εγώ – δυσκολεύονται πραγματικά να μιλήσουν για το πώς αισθάνονται, πόσο μάλλον όταν το άλλο άτομο είναι μακριά. Αν νιώθεις έτσι, μη διστάσεις να πάρεις τηλέφωνο και να πεις πόσο σου λείπει και ότι τ@ σκέφτεσαι. Και μόνο που θα εκφράσεις πόσο θα ήθελες να τ@ έχεις κοντά σου, του/της έχεις πει έμμεσα πόσο τ@ αγαπάς.

3
«Είμαι εδώ για σένα»

Βρες μου έναν άνθρωπο που θέλει να αντιμετωπίζει προβλήματα μόνος του. Όσο κλειστός χαρακτήρας κι αν είναι το ταίρι σου, σίγουρα χρειάζεται τη στήριξή σου. Λέγοντάς τ@ «Είμαι εδώ για σένα» είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τ@ εκφράσεις την αγάπη σου και να τ@ δώσεις περισσότερη δύναμη δείχνοντάς τ@ ότι έχει έναν ώμο να στηριχτεί ανά πάσα στιγμή.

4
«Πες μου πώς ήταν η μέρα σου»

Μερικές φορές, το να πεις ότι αγαπάς κάποιον είναι το ίδιο ακριβώς με το να τ@ ακούς να μιλάει με αμέριστη προσοχή. Δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά και θέλεις να μάθεις για ό,τι σημαντικό κι ασήμαντο συμβαίνει στην καθημερινότητά του.

5
«Ανησυχώ πολύ για σένα»

Όταν αγαπάς κάποι@, είναι φυσιολογικό να ανησυχείς για αυτ@. Δε θα ανησυχούσες αν δεν ήταν σημαντικ@ για σένα. Είναι ο φόβος μην πάθει κάτι και τ@ χάσεις. Είναι ένας τρόπος να πεις ότι τ@ αγαπάς με πιο απλά λόγια!

6
«Μίλησέ μου περισσότερο γι’ αυτό»

Δε νιώθεις τέλεια όταν κάποιος σε ακούει πραγματικά σε ό,τι κι αν λες; Σκέψου λοιπόν πώς θα νιώσει @ σύντροφος σου όταν θα του/της το πεις. Μια απλή φράση που έχει τόσο μεγάλο νόημα και κρύβει πολλά συναισθήματα, σίγουρα θα τ@ κάνει να νιώσει πως είσαι εκεί για αυτ@ και πως τ@ αγαπάς.

7
«Όταν είμαι μαζί σου, τα ξεχνάω όλα»

Ξέρω πως ιδανικά θα ήθελες να είσαι συνεχώς με το ταίρι σου. Όσο κι αν πονάει το ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό, τουλάχιστον ο χρόνος που μοιράζεστε μαζί αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Άρπαξε την ευκαιρία τις στιγμές αυτές και εξέφρασε πόσο σημαντικό είναι όλο αυτό για σένα.

8
«Είμαι περήφαν@ για σένα»

Το «Με κάνεις περήφαν@» είναι μία φράση που θα κάνει το ταίρι σου να νιώσει πολύ αγαπητό. Μία σχέση χρειάζεται σεβασμό για να διαρκέσει κι όταν αυτός εκδηλώνεται και από τις δύο πλευρές, το δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι γίνεται χρόνο με το χρόνο όλο και πιο δυνατό.

9
«Σε συγχωρώ»

Όσο ανθρώπινο είναι να κάνεις λάθη, άλλο τόσο απαραίτητο είναι να τα αναγνωρίζεις και να επανορθώνεις. Παρόλο που το «σε συγχωρώ» στις μέρες μας έχει γίνει καραμέλα, η ουσιαστική συγχώρεση δεν είναι κάτι που δίνεται εξίσου εύκολα (ή τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ). Με το να δέχεσαι όντως την απολογία τ@ άλλ@, σημαίνει ότι θέλεις πραγματικά να δουλέψεις γι’ αυτό που έχετε, γιατί τ@ αγαπάς. Αλλιώς δε θα πάλευες!

10
«Είσαι τα πάντα για μένα»

Η τελευταία και κατά τη γνώμη μου πιο σημαντική φράση, αφού εκφράζει ακριβώς όλα όσα νιώθεις για το ταίρι σου και έχει ίδια σημασία με το «Σ’ αγαπώ». Αν νιώθεις έτοιμ@ και είσαι σίγουρ@ για τα αισθήματα που τρέφεις, τότε μη διστάσεις να το πεις. Ή ακόμα και να πάρεις έμπνευση από την Αθηνά του Power of Love, η οποία είχε κάνει την εξομολόγηση που έμεινε στην τηλεοπτική ιστορία: «Θέλω να είμαι τα πάντα σου, η μητέρα σου, ο πατέρας σου, η νονά σου…»! Μπορεί και όχι! 😂

Όσο δύσκολο κι αν σου είναι να πεις σε κάποιον πόσο τον αγαπάς, υπάρχουν τόσο όμορφες εναλλακτικές φράσεις για να το κάνεις και να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Μόνο καλό θα κάνει στη σχέση σας και θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά, αποκτώντας περισσότερη οικειότητα που ίσως δεν είχατε. Γι’ αυτό μη διστάζεις!

Τα σχόλια είναι κλειστά.