13α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2024

«Την σπουδαία Μιμή Ντενίση τιμούν τα 13α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης και όλες οι πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά»

Τα 13α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2024 που διοργανώνει ο πολιτιστικός ιστότοπος kulturosupa.gr θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Αυλαία με ελεύθερη είσοδο.

Ο στόχος των Θ.Β.Θ. παραμένει αναλλοίωτος: βράβευση των καλύτερων παραστάσεων, απόδοση τιμής σε ανθρώπους του θεατρικού χώρου, προβολή και ενίσχυση τοπικών θεατρικών ομάδων και νέων προσώπων. Στοιχεία που συνοψίζονται κάθε χρονιά σε ένα μεγάλο θεατρικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα φετινά 13α Θ.Β.Θ. αφορούν νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που δόθηκαν στην επικράτεια της Θεσσαλονίκης την χρονική περίοδο από τέλη Μαΐου 2023 έως και Μάιο 2024 και οι νικητές στις 16 κατηγορίες προκύπτουν κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας Κριτικής Επιτροπής που αποτελείται από 45 προσωπικότητες του ευρύτερου πολιτιστικού χώρου, με ιδιαίτερη ενασχόληση στο θεατρικό χώρο. Τα τρία «Βραβεία Κοινού» προκύπτουν κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των θεατών (21 χιλιάδες ψήφοι).

Από μια πλούσια παραγωγή, όπου παρουσιάστηκαν συνολικά 145 θεατρικές παραστάσεις στην τελική ευθεία πέρασαν 41. Τα περισσότερα βραβεία διεκδικούν οι εξής παραστάσεις: «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» με 11 υποψηφιότητες, «Ιππόλυτος» με 8, «Ντα» και «Υπνοβάτες» με 8, «…καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» και «Μένγκελε» με 8 υποψηφιότητες.

Πέραν των βραβεύσεων η βραδιά περιλαμβάνει θεατρικά χορευτικά και μουσικά δρώμενα, τιμητικά αφιερώματα, βίντεο ανασκόπηση και όπως πάντα πολλές εκπλήξεις. Για τη Τελετή Απονομής θα παραστούν σημαντικοί καλλιτέχνες και προσωπικότητες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου θα αποδώσουν τα έπαθλα που για ακόμη μια χρονιά φιλοτέχνησαν οι Ελληνικές Χαράξεις.

Ο Κρίτωνας Ζαχαριάδης, ένας πολυσχιδής και παθιασμένος δημιουργός που αψηφά στερεότυπα και τολμά να αναμετρηθεί σε οποιοδήποτε πόστο του ανατεθεί αποτελεί για τη Θεσσαλονίκη ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό κεφάλαιο με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης, η οποία δεν θα μοιάζει με καμία!
Φετινή παρουσιάστρια της απονομής είναι μια σπουδαία ηθοποιός, η χαρισματική Σοφία Καλεμκερίδου. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας γλυκός άνθρωπος αλλά και μια τεράστια καρατερίστα που θεσπέσια ακροβατεί μεταξύ κωμικών και δραματικών ρόλων, γεγονός που απολαμβάνουμε σε κάθε παράστασή της από το ΚΘΒΕ, όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια σε κεντρικούς ρόλους.

Ο βραβευμένος μαέστρος Μιχάλης Χατζηαναστασίου θα συνδράμει και φέτος καθ΄ όλη τη διάρκεια της βραδιάς των ΘΒΘ με μουσικές και τραγούδια, ενώ θα τον συνοδεύσει ο αισθαντικός τραγουδιστής Πέτρος Αθανασιάδης.
Με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης, τιμούν την τελευταία εν ενεργεία μεγάλη σταρ που με τη μακροχρόνια σπουδαία καριέρα της λαμπρύνει την καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας, ενώ ο ατόφιος «γήινος» χαρακτήρας της σε σκλαβώνει. Το βράδυ της 14ης Ιουνίου με μεγάλο ενθουσιασμό υποδεχόμαστε την Μιμή Ντενίση.

Με την παρουσία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ένα νέο έπαθλο θα κοσμεί από φέτος τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης και θα είναι η αρχή μιας νέας φιλοσοφίας του θεσμού καθώς προσθέτει κύρος, αναγνώριση και καταξίωση σε ντόπιους καλλιτέχνες. Για τη αποδοχή και συμπαράσταση, ευχαριστούμε την Πρόεδρο κα Άννα Μυκονίου.

Στην ειδική κατηγορία Τιμητικού Βραβείου για την «Ερασιτεχνική Ομάδα» βραβεύουμε την διαδρομή της ομάδας «Όλα Καλά» που με πρωτότυπα έργα συμβάλει στο ποιοτικό ελληνικό θέατρο ενισχύοντας παράλληλα ποικίλες κοινωνικές δράσεις παιδιών.
Για πρώτη φορά η εκδήλωση θα καλύπτεται υγειονομικά από τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης. Υπεύθυνη υγειονομικής κάλυψης Ντία Παυλικιάνη.

Η βραδιά θα καλυφθεί ζωντανά από το GRD Radio και θα αναμεταδίδεται σε πολλά άλλα ραδιόφωνα από τη δημοσιογράφο Ελπίδα Παπαδανιήλ, ενώ η Σοφέρ θεάτρου Ζωή Ταυλαρίδου θα μεταφέρει όλο το παρασκήνιο της μεγάλης βραδιάς με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ – Ώρα έναρξης 21:00 – Είσοδος με προσκλήσεις.
Για προσκλήσεις καλέστε 6932 845 305

Τα σχόλια είναι κλειστά.