Ηράκλειο: Ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες οι χοροεσπερίδες των μαθητών, λένε οι γονείς

Ηράκλειο: Ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες οι χοροεσπερίδες των μαθητών, λένε οι γονείς

Θέμα νομιμότητας θέτουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του Ηρακλείου αναφορικά με τις χοροεσπερίδες που διοργανώνουν οι μαθητές αυτή την περίοδο τα έσοδα των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για τις εκδρομές τους.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ηρακλείου κ. Πολύδωρος Κουτσαυτάκης τόνισε ότι, οι χοροεσπερίδες στις περισσότερες περιπτώσεις γίνονται εν κρυπτώ, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς και οι καθηγητές και είναι ανεξέλεγκτες.

Μάλιστα, οι μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου με απόφαση των δεκαπενταμελών κλείνουν καταστήματα για τις χοροεσπερίδες και σε αυτό ευθύνη έχουν οι καταστηματάρχες, όπως είπε ο κ.Κουτσαυτάκης, που κάνουν οικονομική συναλλαγή με ανήλικους.

Οι μικρότερες τάξεις του Γυμνασίου κάνουν τέτοιες εκδηλώσεις εντός του σχολείου τους.

Είναι απαράδεκτο, επεσήμανε, καθώς τώρα με την έξαρση των κρουσμάτων, στα καταστήματα όπου πραγματοποιούνται χοροεσπερίδες, οι μαθητές είναι χωρίς μάσκες, χωρίς να τηρούν αποστάσεις και χωρίς τεστ ενώ, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για αλκοόλ και τσιγάρα.

Άρα, κατέληξε, είναι επικίνδυνη κατάσταση για την εξάπλωση της πανδημίας και ως εκ τούτου οι σύλλογοι είναι κατά τέτοιων εκδηλώσεων.

Όσον αφορά τα κρούσματα στα σχολεία, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων ανέφερε ότι, δεν υπάρχει ενημέρωση σε πολλά σχολεία ενώ και η απολύμανση είναι ελλιπής ή δεν υπάρχει.

Στα τμήματα που κλείνουν οι μαθητές που δεν νοσούν μεταφέρονται σε άλλα τμήματα ή και σε άλλα σχολεία ενώ τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται στο Ηράκλειο και πολλά νηπιαγωγεία είναι ακατάλληλα για να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας που απαιτεί ο κορωνοϊός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.