5 έως 9 Μαΐου οι εκπρόσωποι της Κομισιόν στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ακολουθούν δίκες και πληρωμές

Ημερομηνία:

Πενθήμερο φωτιά για τον ελληνικό οργανισμό πληρωμών, αφού, από τις 5 έως τις 9 Μαΐου, αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα εκπρόσωποι της Κομισιόν για συνάντηση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πενθήμερο φωτιά για τον ελληνικό οργανισμό πληρωμών, αφού, από τις 5 έως τις 9 Μαΐου, αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα εκπρόσωποι της Κομισιόν για συνάντηση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Θυμίζουμε πέρσι τον Μάιο η Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG AGRI) αποφάσισε να θέσει σε επιτήρηση τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς διαπιστώθηκαν ελλείψεις, καθυστερήσεις και λάθη στις τελευταίες διαχειριστικές περιόδους.

Τότε ο ΟΠΕΚΕΠΕ διατήρησε την πιστοποίηση για να κάνει πληρωμές.

Στο μεταξύ οι δίκες για παρανομίες στις πληρωμές αγροτικών ενισχύσεων αναμένεται να γίνουν μέσα στον Μάιο. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά 100 υπόπτων, ενώ η πρώτη δίκη για το σκάνδαλο με τα βοσκοτόπια στο Γράμμο ξεκινά στις 21 Μαΐου 2025, και η δεύτερη – για τις εικονικές μισθώσεις σε Κρήτη και Ήπειρο – έχει οριστεί για τις 30 Μαΐου 2025, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Οι συγκεκριμένες δικογραφίες δεν είναι οι μόνες που έχουν σχηματιστεί για τις αγροτικές επιδοτήσεις-μαϊμού που πληρώθηκαν μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πάντως οι πληρωμές προς τους παραγωγούς συνεχίζονται κανονικά. Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και βάσει επιβεβαιωμένων εσωτερικών εγγράφων, οι επόμενες καταβολές είναι:

έως 17 Μαΐου 2025: Πληρωμές συνδεδεμένων ενισχύσεων για αιγοπρόβειο, ρυζιού, βιομηχανικής τομάτας, πορτοκαλιών προς χυμοποίηση, οσπρίων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών, σπόρων προς σπορά, κορινθιακής σταφίδας, μήλων, πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών και τοπικών προϊόντων μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους.
αρχές Ιουνίου: Εκκαθάριση Οικολογικών Σχημάτων ΕΑΕ 2024 και καταβολή αναδιανεμητικής ενίσχυσης.
20 – 30 Ιουνίου: Συμπληρωματική πληρωμή για τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης σε εκκρεμείς φακέλους.

PATRIS.GR

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ισραηλινοί τουρίστες: Εγκλωβισμένοι στα Airbnb της Ελλάδας

Οι ισραηλινοί τουρίστες που βρέθηκαν στη χώρα μας αυτό...

Ψηφιακή επανάσταση στην Υγεία: Ο ΕΗΦΥ ενώνει...

Μια από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές παρεμβάσεις στο ελληνικό...

Ισραηλινοί τουρίστες: Εγκλωβισμένοι στα Airbnb της Ελλάδας

Οι ισραηλινοί τουρίστες που βρέθηκαν στη χώρα μας αυτό...

Ψηφιακή επανάσταση στην Υγεία: Ο ΕΗΦΥ ενώνει...

Μια από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές παρεμβάσεις στο ελληνικό...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν -4- άτομα κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση κατοχή και...

Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τον ρόλο των Νοσηλευτών και Μαιών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Μαιών, πραγματοποιήθηκε...

Στην Μυτιλήνη ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης

Στην 17η Πανελλήνια Σύνοδο Φο.Δ.Σ.Α στη Μυτιλήνη ο Δήμαρχος...