Ανοικτός πόλεμος Βενιζέλου – Γεννηματά και δρόμοι χωριστοί

Ημερομηνία:

Σοβαρές αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής προκαλεί, όπως όλα δείχνουν, η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη της είδησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο.

Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

Η σκληρή αυτή ανακοίνωση δείχνει ξεκάθαρα ότι χωρίζουν και όχι με τον καλύτερο τρόπο οι δρόμοι της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δείχνει να έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ειδικά στο σημείο που λέει ότι δεν της ευχήθηκε καλή επιτυχία επειδή θεωρεί ότι το σχέδιο καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης η φράση «εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της», δείχνει την αντίθεσή του στους σχεδιασμούς που κάνει η κ. Γεννηματά για την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά βρίσκεται πλέον εκτός του Κινήματος, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνοχή του χώρου, για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει και για την πορεία του ΚΙΝΑΛ προς τις εθνικές εκλογές. Ουδέποτε άλλωστε βοήθησαν ένα κόμμα οι αναταράξεις…

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φτώχεια: Δέκα χρόνια στο κατώφλι της τα...

Οι δείκτες για τη φτώχεια και την ανισότητα παραμένουν...

Κίνημα Δημοκρατίας: Το παρασκήνιο, οι παρουσίες και...

Τελείωσε την Κυριακή το πρώτο συνέδριο του κόμματος του...

Φτώχεια: Δέκα χρόνια στο κατώφλι της τα...

Οι δείκτες για τη φτώχεια και την ανισότητα παραμένουν...

Κίνημα Δημοκρατίας: Το παρασκήνιο, οι παρουσίες και...

Τελείωσε την Κυριακή το πρώτο συνέδριο του κόμματος του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα καραβιά μεταναστών αποβιβάστηκε στους Καλούς Λιμένες

Μια ακόμη ομάδα μεταναστών αποβιβάστηκε λίγο μετά τις 7:30...

«Διαδρομές στην τέχνη»: Έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Η έκθεση οργανώνεται σε τρεις διαδρομές-ενότητες, που αναπτύσσονται στους...

Γεώργιος Παπανικολάου: Ο γιατρός που εφηύρε το σωτήριο τεστ Παπ

Σαν σήμερα γεννήθηκε το 1883 ο άνθρωπος που έσωσε...

Τελικός Κυπέλλου : Ανοιξε ξανά η πλατφόρμα για την αγορά εισιτηρίων από τους φίλους του ΟΦΗ

Τελευταία ευκαιρία για τους φιλάθλους της κρητικής ομάδας που...