Μεγάλη διάκριση για επιστήμονα του ΙΤΕ

Ημερομηνία:

Διεθνής διάκριση για τον Γιώργο Γαρίνη, καθηγητή γενετικής του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης και συνεργαζόμενο ερευνητή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), ο οποίος βραβεύθηκε με το βραβείο Friedrich Wilhelm Bessel Research Award του γερμανικού ιδρύματος Alexander von Humboldt. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε επίσημη τελετή στο Μπάμπεργκ της Γερμανίας τον Μάρτιο του 2020.

Ο καθηγητής Γιώργος Γαρίνης τιμήθηκε για την έρευνά του σχετικά με την επίπτωση των γενετικών βλαβών στη γήρανση και τη σημασία των επιδιορθωτικών μηχανισμών των γενετικών βλαβών στις ασθένειες που σχετίζονται με την γήρανση, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Το βραβείο απονέμεται σε επιστήμονες εκτός Γερμανίας, οι οποίοι χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης για το επιστημονικό τους έργο και αναμένεται ότι θα έχουν σημαντική επιρροή στον επιστημονικό τους χώρο, πέραν του συγκεκριμένου πεδίου έρευνάς τους. Έως τώρα επτά Έλληνες ερευνητές έχουν τιμηθεί με το βραβείο, όλοι από την Κρήτη, και οι έξι είναι ερευνητές ή συνεργαζόμενα μέλη ΔΕΠ του ΙΤΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Το ίδρυμα Humboldt χορηγεί περίπου 20 βραβεία Friedrich Wilhelm Bessel κάθε χρόνο. Οι βραβευθέντες προσκαλούνται να επισκεφθούν τη Γερμανία στο πλαίσιο συνεργατικού έργου με γερμανικό ίδρυμα, για διάστημα μέχρι ένα έτος. Το βραβείο θα υποστηρίξει τη συνεργασία του κ. Γαρίνη με τον καθηγητή Μπγιερν Σουμάχερ στο ερευνητικό κέντρο CECAD του Πανεπιστημίου της Κολωνίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καύσωνας στο αυτοκίνητο; Αυτό είναι το viral...

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει ήλιος, θάλασσα… και αυτοκίνητο-σάουνα, αν...

Σοκ στο ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε ο Ντιόγκο Ζότα...

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ,...

Καύσωνας στο αυτοκίνητο; Αυτό είναι το viral...

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει ήλιος, θάλασσα… και αυτοκίνητο-σάουνα, αν...

Σοκ στο ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε ο Ντιόγκο Ζότα...

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΒΟΑΚ: «Μπερδέματα» με το Ταμείο Ανάκαμψης σε δύο τμήματα

Μπαίνουν στο κάδρο των ελέγχων μαζί με άλλα 106...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε (ξανά) το μέλλον: Τα επόμενα βήματα για το ποδόσφαιρο

Ο πρόεδρος της Super League αναφέρθηκε στα βήματα που...

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ποστέκογλου έκανε υπερήφανη την Ελλάδα»

Ύμνους για τον πρώην τεχνικό της Τότεναμ από τον...

Ρίχνει τους τόνους η πλευρά του Χαφτάρ μετά το διπλωματικό επεισόδιο

Ο γιος του Χαφτάρ επισκέφθηκε πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας...