Κίνα: SOS και για την γρίπη των πουλερικών την ώρα που «θερίζει» ο κοροναϊός

Ημερομηνία:

Κι ενώ η Κίνα μετράει τις πληγές της από τον κοροναϊό καθώς 304 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό, φαίνεται πως οι αρμόδιες αρχές έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη μία επικίνδυνη πρόκληση. Αυτή της γρίπης των πουλερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του κινεζικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο επικίνδυνος ιός H5N1 ξέσπασε σε μια φάρμα εκτροφής πουλερικών.

Έτσι λίγες εβδομάδες μετά την εμφάνιση και την εξάπλωση του κοροναϊού, η Κίνα βρίσκεται σε συναγερμό εξαιτίας της γρίπης των πουλερικών σύμφωνα με το Reuters.

Μάλιστα ο επικίνδυνος ιός H5N1 ξέσπασε σε μια φάρμα εκτροφής πουλερικών στην πόλη Σάογιανγκ, που βρίσκεται στις νότιες περιοχές της επαρχίας Ουνάν.

Θανατώθηκαν 3.350 πουλερικά
Το κρούσμα της γρίπης των πτηνών σημειώθηκε σε μια φάρμα με 7.850 κοτόπουλα, 4.500 εκ των οποίων πέθαναν από τη γρίπη.

Οι αρχές προχώρησαν στη θανάτωση των πουλερικών προληπτικά.

Τα υπάρχοντα αντιικά φάρμακα μπορεί να σκοτώσουν τον ιό των πτηνών, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι βέβαιο ότι είναι πάντα αποτελεσματικά.

Αυξήθηκαν οι θάνατοι από τον κοροναϊό
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός στην Κίνα αυξήθηκε σε τουλάχιστον 304, καθώς οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι, εστίας της μόλυνσης, ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή 45 νέους θανάτους, εκ των οποίων 32 στην Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας.

Στον νεότερο απολογισμό που δίνει καθημερινά, η επιτροπή υγείας της επαρχίας έκανε λόγο για 1.921 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Χουμπέι, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Τον νεότερο απολογισμό επιβεβαίωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη την εθνική επιτροπή υγείας, εξηγώντας ότι δεν καταγράφηκαν θάνατοι τις περασμένες εικοσιτέσσερις ώρες σε άλλες περιοχές της Κίνας.

Ωστόσο, το σύνολο των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια ως τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου ανήλθε σε 2.590.

Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού ήταν 14.380 ως χθες το βράδυ.

Άλλα περίπου 150 κρούσματα της επιδημίας έχουν επιβεβαιωθεί εκτός Κίνας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας...

Τουλάχιστον τρεις οι αεροπορικές επιδρομές – Έπληξαν μια ζώνη...

Ουκρανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν για...

Ουκρανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα...

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας...

Τουλάχιστον τρεις οι αεροπορικές επιδρομές – Έπληξαν μια ζώνη...

Ουκρανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν για...

Ουκρανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Pεκόρ αφίξεων με 6,6 εκατ. επισκέπτες αλλά με μειωμένα κέρδη στις επιχειρήσεις

Η φετινή τουριστική περίοδος στην Κρήτη καταγράφει αύξηση 5%...

Ηράκλειο:«Η κακοποίηση του παιδιού στον πραγματικό και ψηφιακό κόσμο»

Εκδήλωση του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν....

Χανιά:Ημερίδα στο πλαίσιο της έκθεσης «Διαδρομές στην τέχνη»

«Αναγνώσεις εντός και εκτός δεδομένων διαδρομών»: Ημερίδα στο πλαίσιο...

Εορτολόγιο 30 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...