Εξελίξεις στην υπόθεση Ντούλος: Τι ζητά η δικηγόρος του Έλληνα επιχειρηματία

Να αποδείξει την αθωότητα του πελάτη της, του εκατομμυριούχου ομογενή Φώτη Ντούλος, επιθυμεί η δικηγόρος του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επέλεξε να αφαιρέσει τη ζωή του.

Εξελίξεις στην υπόθεση Ντούλος: Τι ζητά η δικηγόρος του Έλληνα επιχειρηματία

Ο θάνατος του Φώτη Ντούλος επιβεβαιώθηκε την περασμένη Πέμπτη, μετά από ολιγοήμερη παραμονή στο νοσοκομείο. Είχε εισπνεύσει μονοξείδιο του άνθρακα, συνδέοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου του με την εξάτμιση.

Ωστόσο η δικηγόρος του, Νορμ Πάτις, ζήτησε από την πολιτεία του Κονέκτικατ να προχωρήσει κανονικά τη δικαστική διαδικασία, με στόχο, όπως υποστηρίζει να αποδείξει ότι ο πελάτης της δεν ευθύνεται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, Τζένιφερ Φάρμπερ Ντούλος.

Όπως αναφέρει το CNNi, η πραγματοποίηση ή όχι της δίκης, παρά τον θάνατο του κατηγορουμένου, μένει να φανεί, ωστόσο νομικές πηγές ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

«Είναι απόλυτα άνευ προηγουμένου από την εμπειρία μου να συνεχιστεί η δίκη όταν ο κατηγορούμενος έχει πεθάνει», δήλωσε στο CNNi ο Τοντ Φερνάου, καθηγητής δικαίου και διευθυντής της Κλινικής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. «Αλλά επίσης δεν ξέρω καμία απόφαση που λέει ότι απαγορεύεται».

Ο Φώτης Ντούλος και η εν διαστάσει συζυγός του, μητέρα πέντε παιδιών, βρίσκονταν εν μέσω μιας έντονης δικαστικής διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών τους, όταν εκείνη εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2019.

Μία εβδομάδα αργότερα ο 50χρονος επιχειρηματίας, η τότε σύντροφός του Μισέλ Τροκόνις κατηγορήθηκαν για παραποίηση και κατασκευή πλαστών στοιχείων.

Και οι δύο δήλωσαν αθώοι.

Τον περασμένο μήνα ωστόσο ο Ντούλος κατηγορήθηκε για φόνο και απαγωγή. Βρισκόταν έξω με εγγύηση 6 εκατ. δολαρίων όταν δεν προσήλθε σε μια επείγουσα δίκη την περασμένη Τρίτη. Τότε οι αρχές τον βρήκαν αναίσθητο στο σπίτι του στο Κονέκτικατ και αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου δύο ημέρες μετά εξέπνευσε.

Στο ιδιόχειρο σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε ο ομογενής επιχειρηματίας Φώτης Ντούλος λίγο πριν αυτοκτονήσει, συνδέοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου του με την εξάτμιση και εισπνέοντας μονοξείδιο του άνθρακα τονίζει πως αρνείται να πάει στη φυλακή για κάτι για το οποίο, όπως υποστηρίζει, δεν έχει καμία σχέση.
«Αν διαβάζετε αυτό το σημείωμα, δεν υπάρχω πια. Αρνούμαι να περάσω ακόμη και μια ώρα παραπάνω στη φυλακή για κάτι για το οποίο δεν είχα καμία σχέση»

«Αρκετά. Αν πρέπει να χάσω τη ζωή μου για να λήξει αυτό, ας γίνει έτσι».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλη την οικογένειά μου και τους φίλους μου που στάθηκαν πλάι μου αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Και πάνω απ’ όλους την Άννα Κάρι. Συγγνώμη που σε απογοήτευσα και δεν συνέχισα τη μάχη».

«Παρακαλώ, πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ, ότι θα έκανα τα πάντα να είμαι μαζί τους, αλλά δυστυχώς όλοι έχουμε τα όριά μας», αναφέρει σε άλλο σημείο ο ομογενής.

Το σημείωμα απευθύνεται προς «όλους», ενώ υπογράφει ως «Φώτης»

Ο Ντούλος κατέληξε το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο στο οποίο οδηγήθηκε μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε.

Μετά την τραγική εξέλιξη οι συγγενείς του Ντούλος ανακοίνωσαν ότι θα χαρίσουν τα όργανά του για μεταμόσχευση σε ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.