Παράλειψη κύκλου Μαρτίου 2020 για την υποβολή νέων αιτήσεων για λήψη Άδειας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ

Ημερομηνία:

Την τροποποίηση του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ ώστε να παραλειφθεί οεπικείμενος κύκλος Μαρτίου 2020 για υποβολή νέων αιτήσεων για λήψη Άδειας Παραγωγής έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο λόγος που το ΥΠΕΝ προχωρά σε αυτή την κίνηση είναι ότι -ως γνωστόν- επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ.

Το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο προγραμματίζεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων ημερών και να ψηφιστεί τον Μάρτιο. Ένας από τους βασικούς του στόχους είναι η απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας, μεταξύ άλλων με την αντικατάσταση της Άδειας Παραγωγής από την Βεβαίωση Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ. Η Βεβαίωση αυτή θα προκύπτει από μια πολύ πιο ευέλικτη διαδικασία σε σχέση με την ισχύουσα, κατά την οποία θα ελαχιστοποιούνται τα κριτήρια αξιολόγησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης.

Με αυτά τα δεδομένα, το ΥΠΕΝ αποφάσισε την παράλειψη του κύκλου Μαρτίου 2020 για την υποβολή νέων αιτήσεων που θα υποβάλλονταν με το ισχύον (παλιό) θεσμικό πλαίσιο που τελεί υπό αναθεώρηση. Τον Ιούνιο του 2020, σε σύντομο δηλαδή χρονικό διάστημα μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή του καθεστώτος αδειοδότησης, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με το νέο πλαίσιο.

Το ΥΠΕΝ, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, απέστειλε σχετική επιστολή προς τη ΡΑΕ, η οποία γνωμοδότησε για την τροποποίηση, με Υπουργική Απόφαση του αρμοδίου υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ προκειμένου να παραλειφθεί ο κύκλος του Μαρτίου 2020.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ημερίδα: «Κλιματική επιστήμη και πολιτική σε ένα...

Στο Μουσείο Ακρόπολης την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2025 -...

«Σπίτι μου 2»: Πράσινο φως σε στεγαστικά...

Οι περιφέρειες με τις περισσότερες εγκρίσεις δανείων – 1,145...

Ημερίδα: «Κλιματική επιστήμη και πολιτική σε ένα...

Στο Μουσείο Ακρόπολης την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2025 -...

«Σπίτι μου 2»: Πράσινο φως σε στεγαστικά...

Οι περιφέρειες με τις περισσότερες εγκρίσεις δανείων – 1,145...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκκλησία της Κρήτης: τι θα γίνει με την εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας;

Έρχεται Σεπτέμβριος και σίγουρα το θέμα θα τεθεί εκ...

Ημερίδα: «Κλιματική επιστήμη και πολιτική σε ένα δυναμικό τοπίο»

Στο Μουσείο Ακρόπολης την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2025 -...

«Σπίτι μου 2»: Πράσινο φως σε στεγαστικά δάνεια ύψους 1,145 δισ. ευρώ

Οι περιφέρειες με τις περισσότερες εγκρίσεις δανείων – 1,145...

Απότομη αλλαγή του καιρού: Έρχονται ισχυρά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση για την Κρήτη

Απότομη αλλαγή του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ώρες, καθώς...