Σπάνια περίπτωση με ασθενή στην Κρήτη – Έχει κοροναϊό εδώ και 45 μέρες

Ημερομηνία:

Ένα πρωτοφανές περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη καθώς ένας άνδρας είναι θετικός στον κοροναϊό εδώ και ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Σουρβίνο, το άτομο αυτό υποβάλλεται σε διαδοχικά τεστ και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό έως ότου αποτινάξει από πάνω του τον Covid-19, το γενετικό υλικό του οποίου αποδεικνύεται ανθεκτικό κάποιες φορές.

Όσον αφορά την ανησυχία που προκλήθηκε προ ημερών, για ενδεχόμενο επαναλοίμωξης ασθενούς που νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό, ο κ. Σουρβίνος ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει τεκμηριωθεί έως σήμερα. Ίσως πρόκειται για ένα τεχνικής φύσης θέμα, που χρήζει περαιτέρω επιστημονικής διερεύνησης, μέσω της ανίχνευσης και πάλι του γενετικού υλικού του ιού.

Ο κ. Σουρβίνος παρατήρησε ότι η πορεία του κοροναϊού στην πατρίδα μας εξελίσσεται “πάρα πολύ ομαλά”.

Επέστησε σύμφωνα με το cretalive.gr την προσοχή όλων των πολιτών, ούτως ώστε να μην χαλάσει τώρα στο τέλος η καλή εικόνα που έχουμε δημιουργήσει, εν αναμονή μάλιστα και του πρωθυπουργικού διαγγέλματος για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Τα μέτρα ατομικής (και όχι μόνο) προστασίας, η τήρηση των κανόνων υγιεινής, από εδώ και μπρος (είτε είμαστε, είτε δεν είμαστε σε καραντίνα) πρέπει να εντυπωθούν στις συνειδήσεις μας και να τηρούνται κατά γράμμα, “με αυτοματοποιημένο τρόπο”, κατέληξε ο Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πώς να διαλέξεις επάγγελμα – Οι βασικοί...

Η “χρυσή” ισορροπία ανάμεσα στο “θέλω”, το “μπορώ” και...

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα ηλεκτρικά τον...

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, τα ηλεκτρικά οχήματα...

Πώς να διαλέξεις επάγγελμα – Οι βασικοί...

Η “χρυσή” ισορροπία ανάμεσα στο “θέλω”, το “μπορώ” και...

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα ηλεκτρικά τον...

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, τα ηλεκτρικά οχήματα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Κινητικότητα και παρεμβάσεις για τους οικισμούς και το ζήτημα των απαλλοτριώσεων στον ΒΟΑΚ

ΕΝΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ “ΟΠΛΑ” - Κοινό μέτωπό...

Περιφέρεια Κρήτης : Αυξημένη μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Έκτακτη ενημέρωση Αυξημένη μεταφορά αφρικανικής σκόνης Συστάσεις από την Διεύθυνση Δημόσιας...

Το «σκοτεινό τούνελ» όπου χάνεται η γνώση

Η «Κ» παρακολούθησε το μεγάλο συνέδριο για τη σχέση...

Η ατμοσφαιρική ρύπανση παχαίνει τα παιδιά από τη… μήτρα της μητέρας τους

Εκθεση με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα παιδιά που...