Χανιά : 50% μείωση και δόσεις για τα τέλη παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου

Ημερομηνία:

Η Δημοτική Αρχή, εκτός από τις απαλλαγές που ήδη έχει εφαρμόσει για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που υποχρεωτικά έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, παράλληλα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κεντρική Διοίκηση, προχωρά σε μείωση της τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο σε επιχειρήσεις εστίασης, υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών καταστημάτων, για τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα, η οποία αθροιστικά θα οδηγήσει σε μείωση κατά 50% συνολικά των τελών παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για το 2020.

Η μείωση αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σύνολο του Δήμου Χανίων συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων που υπάγονται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή ορίζει την καταβολή των τελών του 2020 σε τρεις δόσεις ώστε οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να μην επιβαρυνθούν με εφάπαξ καταβολή κατά την έγκριση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου.

Παράλληλα, για να διευκολυνθεί η διαδικασία έκδοσης δημοτικής ενημερότητας δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης σε όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλές προηγούμενων χρόνων, προκειμένου οι οφειλές αυτές να επιμεριστούν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πέρα του τρέχοντος έτους.

Βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Δήμος Χανίων συνεχίζει να αγωνίζεται ώστε όλες οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί να στηριχθούν, καθώς ο τουρισμός μας, η βάρια μας βιομηχανία πρέπει να σταθεί ζωντανός. Πιέζουμε συνεχώς και αναμένουμε από το κεντρικό κράτος να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα δώσουν τους πόρους και την ευελιξία στις τοπικές επιχειρήσεις, όπως όλοι μαζί καταφέραμε να περιφρουρήσουμε την δημόσια υγεία, να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί.

Αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με τα παραπάνω θα δοθεί εντός των επόμενων ημερών όπου θα τεθεί σε λειτουργία μια ακόμα νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου η αίτηση αδειοδότησης κοινόχρηστου χώρου να γίνεται μέσω μιας απλής διαδικασίας, ηλεκτρονικά, άμεσα και χωρίς την φυσική παρουσία του αιτούμενου.

Ο Δήμαρχος Χανίων

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Έναρξη 2ου συνεδρίου Ελληνικού Συνδέσμου Κυκλικής Οικονομίας

ΕΝΑΡΞΗ 2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...

Χανιά:Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου γιορτάζει και τιμά την...

✨🚶‍♀️ Ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου σας προσκαλεί σε...

Χανιά:Έναρξη 2ου συνεδρίου Ελληνικού Συνδέσμου Κυκλικής Οικονομίας

ΕΝΑΡΞΗ 2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...

Χανιά:Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου γιορτάζει και τιμά την...

✨🚶‍♀️ Ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου σας προσκαλεί σε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη:Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας σε ανοιχτό διάλογο με την Κοινωνία

“ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ”, ΙΤΕ: «Και ζήσαν αυτοί καλά: Ηλικία και Ευ...

Γιορτή σήμερα – Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη

Εορτολόγιο 17 Σεπτεμβρίου – Της Αγίας Σοφίας: Ποιοι γιορτάζουν...

Μεταναστευτικό: Δοκιμάζεται η Κρήτη, «στα άκρα» η Αγυιά, μοιρασμένος ο κόσμος

Ο φαύλος κύκλος της διαχείρισης του μεταναστευτικού γονατίζει το...