Αγία Σοφία: Δεν θα είναι ο Ιμάμογλου στην πρώτη προσευχή

Ημερομηνία:

Ο Ιμάμογλου θα βρίσκεται στην Άγκυρα προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα είναι στην πρώτη προσευχή που θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουλίου στην Αγία Σοφία που θα λειτουργήσει πλέον ως τζαμί.

Ο Ιμάμογλου θα βρίσκεται στην Άγκυρα προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης.

Δείχνοντας την περιφρόνησή του στην φιέστα που θα στήσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει ήδη εκφράσει την διαφωνία του με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί λέγοντας ότι δεν ήταν απαραίτητο να γίνει αυτό.

Την ίδια στιγμή Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή του τιρκουάζ χαλιού έγινε από τον ίδιο τον Ερντογάν, ενώ είχαν συζητηθεί και άλλα χρώματα. Μάλιστα, στη διάρκεια της επιθεώρησης που έκανε, εξέτασε και το χαλί καθώς ένα μέρος του είχε ήδη τοποθετηθεί.

Ο Ερντογάν… έστρωσε τα χαλιά

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προετοιμασίες ενόψει της πρώτη προσευχής την Παρασκευή.

Μετά τις κουρτίνες για να κρύψει τα πανέμορφα ψηφιδωτά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έστρωσε» και κιτς χαλιά στην Αγία Σοφία… Τα χρώματος πετρόλ χαλιά στον εμβληματικό ναό, που μετατρέπεται σε τζαμί ενόψει της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής την Παρασκευή, είναι δωρεά του τούρκου προέδρου και χωρίς αμφιβολία ασχημαίνουν το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι το δάπεδο της Αγίας Σοφίας αποτελείται από πλάκες υπόλευκου μαρμάρου. Χωρίζεται με ταινίες από πράσινο μάρμαρο, ίσως για την οργάνωση των πιστών κατά την διάρκεια των λειτουργιών. Κοντά στον νοτιοανατολικό πεσσό προστέθηκε στην μεσοβυζαντινή εποχή ένα τμήμα που κοσμείται με μαρμαροθετημένο ομφάλιο πιθανόν του 14 ου αιώνα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει ο δήμαρχος...

«Βλέπω καθημερινά τη ζημιά που έχει προκαλέσει το Brexit....

Το «μεγα-μετρό» 22.000 χλμ. της Ευρώπης: Το...

Η Ευρώπη είναι υπεύθυνη για περίπου το 25% των...

Επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει ο δήμαρχος...

«Βλέπω καθημερινά τη ζημιά που έχει προκαλέσει το Brexit....

Το «μεγα-μετρό» 22.000 χλμ. της Ευρώπης: Το...

Η Ευρώπη είναι υπεύθυνη για περίπου το 25% των...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Προσωρινά κρατούμενοι οι μεσάζοντες

Η διαδικασία ήταν μαραθώνιο και κράτησε ως τη νύχτα...

Επικίνδυνα τοξικά σε ακουστικά που φορούν οι νέοι – Τι δείχνει ευρωπαϊκή έρευνα

Χημικές ουσίες που επηρεάζουν το ορμονικό σύστημα εντοπίστηκαν σε...

Η κρητική διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής στο επίκεντρο εκδήλωσης στις ΗΠΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαρτίου στο...