ΚΚΕ:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την πρώτη μέρα έναρξης της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια

Ημερομηνία:

Το σημερινό φιάσκο στη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας μας, αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.
Η εξέλιξη αυτή “δεν είναι κεραυνός εν αιθρία”. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έστειλε μήνυμα στα σχολεία, για να ενημερώσει για τις περιορισμένες δυνατότητες λειτουργίας της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.
Άρα η κυβέρνηση ήξερε το πρόβλημα, αλλά δεν έκανε τίποτα! Κατά τ’ άλλα έφταιγαν οι αγώνες των μαθητών…
Να αφήσει, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας τα κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες ώρες μαθημάτων και τους πανηγυρισμούς ότι “όλα βαίνουν καλώς” και να φροντίσει να λύσει άμεσα το πρόβλημα.
Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα για:
Την αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Την παροχή δωρεάν ηλεκτρονικών μέσων (tablet, laptop, σύνδεση γρήγορου internet) για την τηλεκπαίδευση, με ευθύνη του κράτους, μέσω των σχολείων στους μαθητές.
Να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος και internet σε σπίτια λαϊκών οικογενειών, που θα στερεί τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Να μην καταγραφεί ούτε μια απουσία στους μαθητές, που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πανελλήνιες 2026: Από την Παρασκευή οι αιτήσεις...

Από την Παρασκευή (28/11) ανοίγει η υποβολή αιτήσεων –...

Ένα λεξικό για όλη την Κρήτη: Το...

Ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ αποκάλυψε το επόμενο...

Πανελλήνιες 2026: Από την Παρασκευή οι αιτήσεις...

Από την Παρασκευή (28/11) ανοίγει η υποβολή αιτήσεων –...

Ένα λεξικό για όλη την Κρήτη: Το...

Ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ αποκάλυψε το επόμενο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη

Σήμερα τελευταία Κυριακή του χρόνου τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά,...

Ο δρόμος για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους

Με στόχο την πλήρη εξόφληση των διμερών ακριβών δανειακών...

Εορτολόγιο 28 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...