Βόμβα με Δικαστική Απόφαση: «Παγώνει» πρόστιμο και «λουκέτο» σε ουζερί τη Θήβα

Ημερομηνία:

Αναστέλλει την υποχρέωση καταβολής «τσουχτερού» προστίμου καθώς και το «λουκέτο» που επιβλήθηκε σε ουζερί στη Θήβα, το οποίο λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Λιβαδειάς

Κεντρικός άξονας του σκεπτικού, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, είναι το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown και η οικονομική ζημία που υπέστησαν από αυτό, αλλά και η δυσανάλογη ζημία που θα υποστεί ο καταστηματάρχης αν τελικά γίνει δεκτή η προσφυγή του έπειτα από καιρό. Σημειώνεται ότι σε Πρωτοδικεία μεγάλων πόλεων μια τέτοια υπόθεση μπορεί να εκδικαστεί σε 2-3 χρόνια.

Οι δικαστές με την απόφασή τους δέχτηκαν την αίτηση αναστολής του ιδιοκτήτη ουζερί και ανέστειλαν την εκτέλεση της πράξης επιβολής προστίμου και αναστολής λειτουργίας του καταστήματος, “υπό τον όρο ότι το κατάστημα του αιτούντος θα λειτουργεί σύμφωνα τις νόμιμες υποχρεώσεις του και τηρώντας τα εκάστοτε θεσπιζόμενα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού” μέχρι να εκδικαστεί και δημοσιευθεί οριστική απόφαση επί της προσφυγής του.

Ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, υποστήριξε στην προσφυγή του ότι “από την άμεση εκτέλεση της πράξης επιβολής προστίμου και εφόσον το κατάστημά του σφραγισθεί, αυτός θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη… διότι θα επέλθει στην επιχείρησή του οικονομικός κλονισμός, λόγω της αποστέρησης εσόδων και της αδυναμίας εκπλήρωσης των ανειλημμένων οικονομικών του υποχρεώσεων, που συνίστανται στις δαπάνες μισθίου και μισθοδοσίας προσωπικού και στην υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών”.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης προς απόδειξη των ισχυρισμών του εισέφερε όλα τα οικονομικά του στοιχεία, τις ζημίες που έχει υποστεί τα τελευταία έτη, αλλά και τις ρυθμίσεις χρεών στις οποίες έχει υπαχθεί.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Aπεργεί πανελλαδικά ο κλάδος του τουρισμού-επισιτισμού στις...

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της χώρας. Στις...

Σοκάρει η νέα γυναικοκτονία στη Δράμα –...

Ο 50χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε τη 40χρονη γυναίκα του...

Aπεργεί πανελλαδικά ο κλάδος του τουρισμού-επισιτισμού στις...

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της χώρας. Στις...

Σοκάρει η νέα γυναικοκτονία στη Δράμα –...

Ο 50χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε τη 40χρονη γυναίκα του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 16 Ιουνίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

«Φαύστα»: 3 τελευταίες παραστάσεις! Δεν θα δοθεί παράταση!

Μετά από 15 άκρως επιτυχημένες παραστάσεις και ενθουσιασμένες αντιδράσεις...

Δημόσιο Χρέος: Πραγματοποιήθηκε η πρόωρη αποπληρωμή των 6,94 δισ. ευρώ

Ποιο είναι το όφελος για το ελληνικό δημόσιο χρέος...