Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου: “Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου μέσω ΟΑΕΔ”

Ημερομηνία:

Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου:

Σε λίγο καιρό τελειώνει η σύμβαση των είκοσι οκτώ (28 ) εργαζομένων του Δήμου μας που απασχολούνται με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, προσληφθήκαν στον Δήμο αξιοκρατικά, με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, επειδή ήταν μακροχρόνια άνεργοι. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική των κυβερνήσεων και των μνημονίων επιτρέπει με το σταγονόμετρο τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους Δήμους.

Οι εργαζόμενοι αυτοί στελεχώνουν κρίσιμες υπηρεσίες (πχ καθαριότητα) και έχουν αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία. Καλύπτουν ανάγκες που έχουν επέλθει λόγω των συνταξιοδοτήσεων, της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων αλλά και της εμφάνισης και διασποράς του κορονοϊού. Η μη ανανέωση των συμβάσεων τους θα οδηγήσει αργά η γρήγορα σε αδιέξοδο αυτές τις υπηρεσίες και στην ιδιωτικοποίησή τους.

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να εισαχθεί άμεσα και να συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή (έκτακτη ή τακτική) το κρίσιμο αυτό θέμα, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε Αορίστου Χρόνου με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα και να διεκδικήσει επιπλέον κονδύλια από την κυβέρνηση, για τους μισθούς τους.

Γιατί είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:«Ο Δήμος Πλατανιά υποδέχεται το Roadshow «Δείξε...

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Πλατανιά υποδέχεται στο...

«ΣΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ»: Εγκαινιάστηκε η νέα μόνιμη...

Με μια νέα, πολυεπίπεδη εκθεσιακή πρόταση, που φέρνει σε...

Χανιά:«Ο Δήμος Πλατανιά υποδέχεται το Roadshow «Δείξε...

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Πλατανιά υποδέχεται στο...

«ΣΑΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ»: Εγκαινιάστηκε η νέα μόνιμη...

Με μια νέα, πολυεπίπεδη εκθεσιακή πρόταση, που φέρνει σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου,...

Ενεργειακή κρίση: Πότε έρχονται οι επιδοτήσεις σε καύσιμα και θέρμανση – Όλα τα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα

Οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών αναμένονται στις...

Έρχονται αυξήσεις στα κόμιστρα ταξί – Σε ποιες περιπτώσεις θα ακριβύνουν έως και 15 ευρώ

Αμετάβλητη θα παραμείνει η βασική ταρίφα (μονή και διπλή)...