Η Ελλάδα προχωρά στην ανάπτυξη stealth μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Ημερομηνία:

Υπεγράφησαν συμβάσεις Προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων και κοινοπραξίας ευρωπαϊκών οντοτήτων με συντονιστή την εγχώρια εταιρεία «Intracom Defense – IDE» για το Drone LOTUS και το σύστημα SMOTANET.

Ειδικότερα, στις 05 Ιουλίου 2021 υπεγράφησαν, κατόπιν εξουσιοδότησης του υπουργού Εθνικής Αμύνης, η υπ’ αριθ. 01/21 «Development of Software Defined Mobile Ad-hoc Tactical Network Devices and Terstbed – SMOTANET» και η υπ’ αριθ. 02/21 «Low Observable Tactical Unmanned air System – LOTUS» συμβάσεις Προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και κοινοπραξίας ευρωπαϊκών οντοτήτων με συντονιστή την εγχώρια εταιρεία «Intracom Defense – IDE».

Η σημασία των προγραμμάτων

Το ΥΠΕΘΑ εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος και την IDE, ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός δήλωσε σχετικά: «Με την ευκαιρία της υπογραφής των συμβάσεων των αναπτυξιακών προγραμμάτων LOTUS και SMOTANET με το ΥΠΕΘΑ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών της ΓΔΑΕΕ, για την συμβολή τους στο καθορισμό των επιχειρησιακών απαιτήσεων, στο πλαίσιο του ρόλου του ΥΠΕΘΑ ως Υπεύθυνος Έργων και για την εν γένει μέχρι τώρα ένθερμη υποστήριξή τους.

Τα δύο αυτά προγράμματα, αποτελώντας παράδειγμα ευρωπαϊκής καινοτομίας, θα προσδώσουν έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να επιχειρήσουν σε ένα πολυσύνθετο γεωγραφικό περιβάλλον με ιδιαίτερες απαιτήσεις για την αποτελεσματικότητα των αποστολών τους».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αλλαγές στον ΑΜΚΑ: Τι ισχύει με τη...

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική...

Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο...

Η αύξηση για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από...

Αλλαγές στον ΑΜΚΑ: Τι ισχύει με τη...

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική...

Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο...

Η αύξηση για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το φρούτο που ρίχνει σάκχαρο, χοληστερόλη και αδυνατίζει

Το μήλο είναι ένα «όπλο» όταν το εντάξουμε στη...

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης στο κέντρο υγείας Μοιρών μετά το αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή...

Ξενάγηση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο...

Γι’ αυτό δεν υπάρχουν βουνά στη Γη με ύψος μεγαλύτερο από 9.000 μέτρα

Τι αναφέρει καθηγητής γεωλογίας. Το Έβερεστ υψώνεται στα 8.849 μέτρα...