Η χώρα ξεπέρασε τους 11.000.000 εμβολιασμούς

Ημερομηνία:

Τους 11.000.000 εμβολιασμούς (στο σύνολο) ξεπέρασε σήμερα, Δευτέρα 16 Αυγούστου, η Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σήμερα αναμένεται να γίνουν 30.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 5.850.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 55,6% του γενικού πληθυσμού και 65% επί του ενήλικου πληθυσμού, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19 στη χώρα μας.

Επίσης, περισσότεροι από 5.515.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 52,5% στον γενικό πληθυσμό και 61,6% στον ενήλικο πληθυσμό.

Τα ραντεβού της εβδομάδας κυμαίνονται, κατά μέσο όρο, γύρω στις 23.000 σε καθημερινή βάση, ενώ τις τελευταίες 10 ημέρες 72.000 πολίτες έχουν κλείσει νέα ραντεβού, δηλαδή για την πρώτη δόση, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα έχουν ως εξής:

Για την ηλικιακή ομάδα 85 και άνω, το 72,1% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 72,3%.
Για την ηλικιακή ομάδα 80-84, το 72,3% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 72,5%.

Για την ηλικιακή ομάδα 75-79, το 84,4% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 84,5%.
Για την ηλικιακή ομάδα 70-74, το 78,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 78,9%.

Για την ηλικιακή ομάδα 65-69, το 80,1% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 80,2%.
Για την ηλικιακή ομάδα 60-64, το 75,9% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 76,2%.

Για την ηλικιακή ομάδα 55-59, το 72,8% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 73,1%.
Για την ηλικιακή ομάδα 50-54, το 69,3% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 69,7%.

Για την ηλικιακή ομάδα 45-49, το 66,1% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 66,6%.
Για την ηλικιακή ομάδα 40-44, το 61% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 61,6%.
Για την ηλικιακή ομάδα 35-39, το 53,6% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 54,2%.
Για την ηλικιακή ομάδα 30-34, το 51,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 52,5%.
Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 50% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 50,9%.

Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 39,4% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 40,5%.
Στην ηλικιακή ομάδα 15-17 έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 11,1% και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 12,6%.
Η ηλικιακή ομάδα 12-14 το 3% έχει εμβολιαστεί και αν υπολογιστούν και τα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 4%.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, «σχετικά με τον κατ’ οίκον εμβολιασμό, έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 5.274 πολίτες και ήδη έχουν εμβολιαστεί 4.000 πολίτες. Επίσης, περισσότεροι από 10.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί σε απομακρυσμένες περιοχές. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και ειδικές δράσεις που αφορούν τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 ειδικών ομάδων πληθυσμού, όπως οι Ρομά, οι άστεγοι και οι μετανάστες».https://www.iefimerida.gr/
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΜΚΟ Παιδική Χαρά: Δήλωναν άνεργοι, έκρυβαν εκατομμύρια...

Έπαιρναν επιδόματα ανεργίας, δήλωναν μηδενικά εισοδήματα και ζούσαν μέσα...

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Εσύ, ξέρεις τι ατμίζεις; Χωρίς...

Νέα μελέτη δείχνει ότι το άτμισμα σίγουρα δεν είναι...

ΜΚΟ Παιδική Χαρά: Δήλωναν άνεργοι, έκρυβαν εκατομμύρια...

Έπαιρναν επιδόματα ανεργίας, δήλωναν μηδενικά εισοδήματα και ζούσαν μέσα...

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Εσύ, ξέρεις τι ατμίζεις; Χωρίς...

Νέα μελέτη δείχνει ότι το άτμισμα σίγουρα δεν είναι...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

3 Νοεμβρίου: Ανακομιδή ιερού λειψάνου Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Το θαυμαστό γεγονός της ανακομιδής του λειψάνου του Αγίου...

Εορτολόγιο 3 Νοεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Δύο ταινίες από την «Πολυδράση» και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

«Τα παιδιά του πολέμου» Δύο ταινίες από την «Πολυδράση»...