Καιρός: Πού θα σημειωθούν βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Ημερομηνία:

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.

Ο καιρός το Σάββατο αρχικά θα είναι αίθριος, βαθμιαία όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βορειοδυτικά καταιγίδες.

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.

2. Τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο τη Δευτέρα (06-09-2021) και την Τρίτη (07-09-2021), με ένταση 7 με 8 και πιθανώς την Τρίτη 9 μποφόρ.

3. Την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου, στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή και στις υπόλοιπες περιοχές τη Δευτέρα.
Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (05-09-2021) στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (06-09-2021) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου προβλέπεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

Ο καιρός σήμερα
Λίγες τοπικές βροχές αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στα δυτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές στα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα θα φθάσουν τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του...

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Κυριακή 15...

Ο καιρός για αύριο, Κυριακή 15 Ιουνίου, προβλέπεται αίθριος. Οι...

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του...

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Κυριακή 15...

Ο καιρός για αύριο, Κυριακή 15 Ιουνίου, προβλέπεται αίθριος. Οι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιός θα πληρώσει το πρόστιμο των 415 εκατ. ευρώ στην Ε.Ε.;

Δικαιούχοι και φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν το πρώτο...

Δήμος Πλατανιά:Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης

Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης,...

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Kρήτης

συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συνεδρίαση...

Το πλήρες Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το 4ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Κεντρικό θέμα: «Το σπίτι μας, ο πλανήτης» Τρίτη 24 Ιουνίου:...