Εύβοια – Κραυγή αγωνίας από κατοίκους και τοπική αυτοδιοίκηση – «Δεν έχουν γίνει τα έργα που έπρεπε»

Ημερομηνία:

Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι στη Βόρεια Εύβοια, και ιδίως στον δήμο Μαντουδίου, που «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία «Αθηνά». Πολλά σπίτια είναι πλημμυρισμένα, ενώ η εικόνα του παραλιακού μετώπου είναι αποκαρδιωτική. Την ίδια στιγμή εδώ και μέρες το δίκτυο ύδρευσης έχει προβλήματα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να πλύνουν ούτε τα πιάτα τους. Η οικοσυσκευή πλημμυρισμένων σπιτιών είναι για πέταμα, οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί και με κάθε βροχόπτωση το διαβρωμένο βουνό κινδυνεύει να «κατέβει» και πάλι στα χωριά και στην παραλία.

Οι κάτοικοι με ένα λάστιχο και μία σκούπα στο χέρι προσπαθούν να απομακρύνουν τις λάσπες αλλά μάταια. «Η φύση εκδικείται για τα μπαζωμένα ρέματα», λένε απεγνωσμένοι με ένα στόμα, να σώσουν ό,τι σώζεται. Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τεράστιος και ανεξέλεγκτος επειδή η καμένη γη δεν μπορεί πια να απορροφήσει το νερό.

Σοβαρές καταστροφές σε Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά
Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές, οι κάτοικοι κινδύνευσαν, οργανώθηκαν ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι κάτοικοι είδαν τα υπάρχοντά τους να βρίσκονται στην παραλία, καθώς εκεί οδηγήθηκαν από τους πλημμυρισμένους χειμάρρους που φούσκωσαν και έγιναν ποτάμια.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές της Αγίας Άννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά της βόρειας Εύβοιας, άφησαν πίσω τους σημαντικές καταστροφές καθώς χείμαρροι πλημμύρισαν, ενώ προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο. Από τις κατολισθήσεις καταστράφηκαν δρόμοι, ενώ διαλύθηκε το παραλιακό μέτωπο κοντά στην Αγία Άννα.

Δεν έχουν γίνει τα έργα που έπρεπε
«Δεν έχουν γίνει τα έργα που έπρεπε να γίνουν. Έχει γίνει μόνο το 10% των έργων», καταγγέλλει ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης στο Mega και συμπληρώνει: «Η καμένη γη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ορμή του νερού».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού, Ιωάννη Κοντζιά. «Δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει ούτε αντιπλημμυρικά αλλά ούτε και αντιδιαβρωτικά έργα στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δέος στους αιθέρες – Κόβουν την ανάσα...

Το μήνυμα του πιλότου F-16 Ζευς στο τέλος της...

Χρονια Πολλά Ελλάδα

Η 28η Οκτωβρίου από τις πιο λαμπρές σελίδες του...

Δέος στους αιθέρες – Κόβουν την ανάσα...

Το μήνυμα του πιλότου F-16 Ζευς στο τέλος της...

Χρονια Πολλά Ελλάδα

Η 28η Οκτωβρίου από τις πιο λαμπρές σελίδες του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο Ρέθυμνο για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου ο Κωστής Χατζηδάκης

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα! Στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκα και...

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ηςΟκτωβρίου 1940 στον Δήμο Γόρτυνας

Με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής...

Ρέθυμνο:Το μήνυμα του Μανόλη Χνάρη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Η28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας, ενότητας και μνήμης....

Ηράκλειο:Το Μαλεβιζί τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μεν. Μποκέας : «Η ελευθερία δεν χαρίστηκε ποτέ. Κερδήθηκε...