ECDC – Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα

Ημερομηνία:

Mόνο η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και η Κρήτη βρίσκονται στο «πορτοκαλί».
Στo «κόκκινο» βρίσκεται ολόκληρη σχεδόν η χώρα σε ότι αφορά την πανδημία του κοροναϊού, όπως επιβεβαιώνουν οι νέοι χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο χάρτη που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, στη συνολική απεικόνιση της κατάστασης στη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες, εκεί όπου συνυπολογίζονται το επίπεδο συναγερμού, η θετικότητα των κρουσμάτων και η συχνότητα των τεστ ο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται στο «κόκκινο» και μόνο η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και η Κρήτη βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα του χάρτη με τον δείκτη κρουσμάτων ανά ανά 100.000 πληθυσμό, με το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας να βρίσκεται στο «κόκκινο» και μόνο η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και η Κρήτη βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Στον χάρτη με τον δείκτη θετικότητας, στο «πορτοκαλί», με ποσοστό από 1% έως 3,9%, βρίσκονται ολόκληρη η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στο «πράσινο», με ποσοστό κάτω από 1% θετικών κρουσμάτων κοροναϊού βρίσκονται η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να...

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...

«Market Pass»: Τα vouchers θα μπορούν να...

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ. Την ένταξη των λαϊκών...

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να...

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...

«Market Pass»: Τα vouchers θα μπορούν να...

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ. Την ένταξη των λαϊκών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να αλλάξει για τα άτομα με αναπηρία

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...

«Market Pass»: Τα vouchers θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και στις λαϊκές αγορές

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ. Την ένταξη των λαϊκών...

Καθιστική ζωή: Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μένουμε καθισμένοι για πάνω από 25 λεπτά – Τι έδειξε νέα μελέτη

Περισσότερο απ’ όσο ίσως φανταζόμαστε μπορεί να επηρεάζει την...

Λαϊκές αγορές: Έρχονται απογευματινές αγορές και αλλαγές στις άδειες – Όλες οι νέες ρυθμίσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές με νέες...