Ηράκλειο:Σύμβολο ενσυναίσθησης ενάντια στη βία κατά των γυναικών το Δημαρχείο Μαλεβιζίου

Ημερομηνία:

Μ. Μποκέας: «Η κακοποίηση, η έμφυλη βία δεν έρχονται ξαφνικά. Μίλα. Δεν είσαι μόνη»
Ο Δήμος Μαλεβιζίου, ενώνοντας τις δυνάμεις του στην παγκόσμια εκστρατεία για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών φώτισε το βράδυ της Πέμπτης με πορτοκαλί χρώμα το Δημαρχείο στο Γάζι.

«Δεν είναι αγάπη όταν σε φοβίζει. Δεν είναι αγάπη όταν σε πονάει. Δεν είναι ποτέ η «κακιά στιγμή». Δεν υπάρχει «κακιά ώρα». Μίλα. Μίλα δυνατά. Τώρα. Η φωνή σου είναι η δύναμή σου. Η Καρολάιν, η Γαρυφαλιά και ακόμη 11 γυναίκες, μόνο για το 2021 στη χώρα μας, δεν πρόλαβαν. Δεν έχουμε χρόνο ούτε για μια λιγότερη» ανέφερε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, επισημαίνοντας: «Η κακοποίηση και η έμφυλη βία δεν έρχονται ξαφνικά. Ακολουθούν σταθμούς μιας προδιαγεγραμμένης διαδρομής. Γι’αυτό σπάσε τη σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Το Μαλεβίζι απλώνει δίχτυ προστασίας. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες είναι εδώ. Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών σήμερα και το Δημαρχείο μας γίνεται σύμβολο ενσυναίσθησης.»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου και το Χαμόγελο του Παιδιού προγραμματίζει σειρά δράσεων για το επόμενο διάστημα με διττό στόχο. Αφενός την ενθάρρυνση των γυναικών προκειμένου να δώσουν δύναμη στη φωνή τους και αφετέρου την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το μείζον ζήτημα της κακοποίησης, αλλά και τους θεσμούς οι οποίοι στηρίζουν και προσφέρουν βοήθεια στα θύματα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας...

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Πένθος στο Ηράκλειο: Πέθανε ο «σωφέρ» του...

Ένας άνθρωπος, που έζησε για πολλά χρόνια ως έμπιστος...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας...

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Πένθος στο Ηράκλειο: Πέθανε ο «σωφέρ» του...

Ένας άνθρωπος, που έζησε για πολλά χρόνια ως έμπιστος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πόλεμος στον Κόλπο: Διπλό «καμπανάκι» για πληθωρισμό και ανάπτυξη

Εντείνονται οι ανησυχίες για την αναθέρμανση του πληθωρισμού, οι...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας οι ιατρικές βεβαιώσεις Κέντρου Υγείας

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Νέο «Εξοικονομώ»: Επιδοτήσεις – μαμούθ έως 80% για 62.000 νοικοκυριά – Όλες οι λεπτομέρειες

Το πρόγραμμα νέο Εξοικονομώ αποτελεί το κορυφαίο μέτρο ενεργειακής...