Σύσταση να μην εμβολιάζονται τα παιδιά 5 με 11 ετών δημιουργεί ανησυχία

Ημερομηνία:

«Με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα, με χαμηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια για τα παιδιά, δεν βλέπουμε κανένα σαφές όφελος για τον εμβολιασμό τους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η αξιωματούχος της Υπηρεσίας Υγείας, Μπρέτα Μπγιόρκχολμ.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση μπορεί να επανεξεταστεί αν αλλάξουν τα δεδομένα της έρευνας ή αν μια νέα παραλλαγή αλλάξει την πανδημία. Τα παιδιά σε ομάδες υψηλού κινδύνου μπορούν ήδη να εμβολιαστούν.

Ρεκόρ κρουσμάτων

Η Σουηδία κατέγραψε περισσότερα από 40.000 νέα κρούσματα στις 26 Ιανουαρίου, έναν από τους υψηλότερους ημερήσιους απολογισμούς στη διάρκεια της πανδημίας, παρά την περιορισμένη διεξαγωγή τεστ. Ενώ το τέταρτο κύμα της πανδημίας καταρρίπτει απανωτά ρεκόρ ημερήσιου αριθμού μολύνσεων, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν βρίσκεται υπό την ίδια πίεση όπως κατά τα προηγούμενα κύματα.

Σήμερα, 101 ασθενείς με Covid νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, πολύ λιγότεροι από τους 400 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας την άνοιξη του 2021. Συνολικά, σχεδόν 16.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές της νόσου στη Σουηδία από την έναρξη της πανδημίας.

Η κυβέρνηση παρέτεινε χθες για δύο εβδομάδες τους περιορισμούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν περιορισμένο ωράριο λειτουργίας για εστιατόρια και ανώτατο όριο προσέλευσης σε εσωτερικούς χώρους, αλλά είπε ότι ελπίζει να τους καταργήσει στις 9 Φεβρουαρίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει ο δήμαρχος...

«Βλέπω καθημερινά τη ζημιά που έχει προκαλέσει το Brexit....

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές...

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

Επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει ο δήμαρχος...

«Βλέπω καθημερινά τη ζημιά που έχει προκαλέσει το Brexit....

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές...

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πόλεμος στον Κόλπο: Διπλό «καμπανάκι» για πληθωρισμό και ανάπτυξη

Εντείνονται οι ανησυχίες για την αναθέρμανση του πληθωρισμού, οι...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας οι ιατρικές βεβαιώσεις Κέντρου Υγείας

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Νέο «Εξοικονομώ»: Επιδοτήσεις – μαμούθ έως 80% για 62.000 νοικοκυριά – Όλες οι λεπτομέρειες

Το πρόγραμμα νέο Εξοικονομώ αποτελεί το κορυφαίο μέτρο ενεργειακής...