Φτιάχνουμε σπιτική μαγιονέζα

Ημερομηνία:

Υλικά για 1 μεσαίου μεγέθους βάζο

1 κρόκο από αυγό

1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί

1 κ.σ. χυμό από λεμόνι

2 κ.γ. μουστάρδα

30 ml ελαιόλαδο

220 ml ηλιέλαιο

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε ελαφρά τον κρόκο, το ξίδι, τον χυμό από το λεμόνι και τη μουστάρδα.

Καθώς ανακατεύετε, ρίξτε πολύ σιγά και προσεκτικά (για να μην κόψει το μείγμα) το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ηλιέλαιο.

Αν η μαγιονέζα σάς βγει σφιχτή, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό.

Προσθέστε αλατοπίπερο και ανακατέψτε.

Αποθηκεύστε τη μαγιονέζα σε ένα καθαρό βαζάκι στο ψυγείο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το φρούτο που ρίχνει σάκχαρο, χοληστερόλη και...

Το μήλο είναι ένα «όπλο» όταν το εντάξουμε στη...

Οι λόγοι που νιώθεις κούραση, ενώ τρως...

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή κάποιες φορές ίσως δεν...

Το φρούτο που ρίχνει σάκχαρο, χοληστερόλη και...

Το μήλο είναι ένα «όπλο» όταν το εντάξουμε στη...

Οι λόγοι που νιώθεις κούραση, ενώ τρως...

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή κάποιες φορές ίσως δεν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το «σκοτεινό παρελθόν» στα Βορίζια

Η επίθεση (α λα Ζωνιανά) σε αυτοκινητοπομπή αστυνομικών το...

Ρέθυμνο:Εξιχνιάστηκαν δύο τηλεφωνικές απάτες

Εξιχνιάστηκαν -2- τηλεφωνικές απάτες στο Ρέθυμνο και συνελήφθη ...

Ο μελοποιημένος Μανώλης Αναγνωστάκης – Εκατό χρόνια από τη γέννησή του

Με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος εκατό χρόνων από τη...