Παγώνη: Δεν μιλάμε πια για ανοσία της αγέλης, θα δούμε τι θα γίνει το φθινόπωρο

Ημερομηνία:

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού, τις μεταλλάξεις αλλά και την ανοσία της αγέλης μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη τη Δευτέρα η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά συμβούλεψε τους νέους να κάνουν ένα τεστ κοροναϊού πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι οι νέοι μπορεί να περάσουν τον ιό με δύο ημέρες πυρετό, ωστόσο για ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα στα σπίτια όπου επιστρέφουν, μπορούν τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Πρόσθεσε ότι η μετάλλαξη της Όμικρον 5, είναι πολύ μεταδοτική και μπορεί να μην είναι θανατηφόρα, αλλά είναι πολύ επικίνδυνη για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

«Μην κοιτάτε που δεν κάνουμε ιχνηλάτηση, είναι πλέον και ευθύνη του καθενός μας να προσέχει και να μην μεταδώσει. Όταν βάζεις τον εαυτό σου και τον οργανισμό σου σε μια τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρεις μετά τι μπορεί να συμβεί λόγω long covid. Είναι 30% αυτά τα περιστατικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η «εικόνα» στα νοσοκομεία
Η κ. Παγώνη τόνισε ότι παρατηρείται μείωση 11% στις εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων και πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη καθώς στις ΜΕΘ υπάρχουν αρκετά κενά κρεβάτια.

Τι θα γίνει το φθινόπωρο
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης και θύμισε ότι οι ειδικοί ανέφεραν ότι μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια, και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη – έκπληξη.

«Γι’ αυτό λοιπόν, δεν μπορούμε να λέμε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε. Θα δούμε τι θα γίνει και το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι, που ανοίγουν τα σχολεία, τον Οκτώβριο τα Πανεπιστήμια. Εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και καμπάνια από την επιτροπή εμβολιασμών για τους εμβολιασμούς από το τέλος Αυγούστου και μετά», σημείωσε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το IRIS επεκτείνεται: Πληρωμές σε βενζινάδικα και...

Το IRIS είναι παντού, τώρα και στον δρόμο. Από την...

ΕΛΤΑ: Αναστέλλεται το κλείσιμο των καταστημάτων στην...

Η ανακοίνωση της δοίκησης των ΕΛΤΑ. Μετά τις έντονες αντιδράσεις...

Το IRIS επεκτείνεται: Πληρωμές σε βενζινάδικα και...

Το IRIS είναι παντού, τώρα και στον δρόμο. Από την...

ΕΛΤΑ: Αναστέλλεται το κλείσιμο των καταστημάτων στην...

Η ανακοίνωση της δοίκησης των ΕΛΤΑ. Μετά τις έντονες αντιδράσεις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η επιστήμη «μίλησε» – Πόσες διακοπές τον χρόνο χρειάζεσαι;

Η απάντηση δεν είναι αυτή που νομίζεις… Κατά τη διάρκεια...

«Παράθυρο» της Κυβέρνησης για σιδηροδρομική σύνδεση νέου αεροδρομίου-Ηρακλείου

Η Κυβέρνηση θα στηρίξει την αναζήτηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για...

Οι ιώσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Νέα μελέτη αποκάλυψε ότι κοινές ιώσεις μπορούν να αυξήσουν...

«Ανακαλύπτοντας τη ζωή στην άμμο και τον ουρανό»

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στην...