Παγώνη: Δεν μιλάμε πια για ανοσία της αγέλης, θα δούμε τι θα γίνει το φθινόπωρο

Ημερομηνία:

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού, τις μεταλλάξεις αλλά και την ανοσία της αγέλης μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη τη Δευτέρα η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά συμβούλεψε τους νέους να κάνουν ένα τεστ κοροναϊού πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι οι νέοι μπορεί να περάσουν τον ιό με δύο ημέρες πυρετό, ωστόσο για ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα στα σπίτια όπου επιστρέφουν, μπορούν τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Πρόσθεσε ότι η μετάλλαξη της Όμικρον 5, είναι πολύ μεταδοτική και μπορεί να μην είναι θανατηφόρα, αλλά είναι πολύ επικίνδυνη για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

«Μην κοιτάτε που δεν κάνουμε ιχνηλάτηση, είναι πλέον και ευθύνη του καθενός μας να προσέχει και να μην μεταδώσει. Όταν βάζεις τον εαυτό σου και τον οργανισμό σου σε μια τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρεις μετά τι μπορεί να συμβεί λόγω long covid. Είναι 30% αυτά τα περιστατικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η «εικόνα» στα νοσοκομεία
Η κ. Παγώνη τόνισε ότι παρατηρείται μείωση 11% στις εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων και πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη καθώς στις ΜΕΘ υπάρχουν αρκετά κενά κρεβάτια.

Τι θα γίνει το φθινόπωρο
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης και θύμισε ότι οι ειδικοί ανέφεραν ότι μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια, και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη – έκπληξη.

«Γι’ αυτό λοιπόν, δεν μπορούμε να λέμε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε. Θα δούμε τι θα γίνει και το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι, που ανοίγουν τα σχολεία, τον Οκτώβριο τα Πανεπιστήμια. Εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και καμπάνια από την επιτροπή εμβολιασμών για τους εμβολιασμούς από το τέλος Αυγούστου και μετά», σημείωσε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά...

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές...

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά...

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές...

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά Ρηνιώ – Η γυναίκα-σύμβολο που έζησε έναν αιώνα ιστορίας

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει τον πλανήτη

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...