ΥΠΕΝ:Μετά από 20 χρόνια εγκρίθηκαν 500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες

Ημερομηνία:

Το Υπουργικό Συμβούλιο της 27ης Σεπτεμβρίου του 2022 κατόπιν εισήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενέκρινε 500 προσλήψεις σε θέσεις τακτικού προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες. Οι προσλήψεις αφορούν, κυρίως σε επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό και ειδικότερα σε θέσεις ΠΕ Γεωτεχνικών Δασολόγων και ΤΕ Δασοπόνων.
Οι προσλήψεις αφορούν στην ανάγκη αποτελεσματικής στελέχωσης των δασικών υπηρεσιών της χώρας, η κάθετη υπαγωγή των οποίων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ολοκληρώθηκε πρόσφατα και πλέον λειτουργούν ως περιφερειακές υπηρεσίες του για την ενιαία και αποτελεσματική εφαρμογή της δασικής πολιτικής, προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος, του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος.
Τονίζεται, ότι οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες έγιναν πριν από περίπου 20 χρόνια.
Επιπλέον, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δρομολογήθηκε η διαδικασία για την πρόσληψη 700 ωφελούμενων ανέργων μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) στις δασικές υπηρεσίες. Ήδη από τις 29 Ιουλίου 2022 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 4003 η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και η αντίστοιχη σχετική προκήρυξη πρόκειται να εκδοθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών.
Όλες οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που βασίζονται στην πολιτική επιλογή της πλήρους αναβάθμισης του δασικού τομέα στο σύνολό του, παρέχοντας καλύτερες οικοσυστημικές υπηρεσίες και συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Με την έγκριση 500 προσλήψεων τακτικού προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες, τις πρώτες μετά από 20 χρόνια, ενισχύουμε σημαντικά τον κύριο φορέα ανάπτυξης, προστασίας και διαχείρισης των δασών της χώρας μας. Ενδυναμώνουμε το έμψυχο δυναμικό τους με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και αποδεικνύουμε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την καλύτερη δυνατή στελέχωση των δασικών υπηρεσιών, με βασική μας προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία των δασικών μας οικοσυστημάτων».
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για τα δάση, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Τα δασαρχεία της χώρας είχαν αδειάσει από στελέχη, καθώς όσοι συνταξιοδοτήθηκαν, άφησαν πίσω κενά. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Οι δασικές υπηρεσίες, με τη φροντίδα της Κυβέρνησης, μπαίνουν σε μία νέα εποχή προς όφελος του δασικού πλούτου της χώρας και της βιοποικιλότητας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ελλάδα βγαίνει στο πεδίο: Οι χάρτες,...

Η Αθήνα επιχειρεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων στην...

Βουλή: Ασφυκτικές πιέσεις στον Κακλαμάνη να αρθεί...

Κάλυψη και συγκάλυψη… Εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά τον χθεσινό...

Η Ελλάδα βγαίνει στο πεδίο: Οι χάρτες,...

Η Αθήνα επιχειρεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων στην...

Βουλή: Ασφυκτικές πιέσεις στον Κακλαμάνη να αρθεί...

Κάλυψη και συγκάλυψη… Εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά τον χθεσινό...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πράσινο φως για έξι μη κρατικά ΑΕΙ – Απορρίφθηκαν πέντε και ένα αποσύρθηκε

Εξι μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα από...

Φωτιά στο Βάθυ Λασιθίου – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύ στον...

Λειτουργία 13 Νέων Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Κρήτη Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την ένταξη στο...

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων από την Περιφέρεια Κρήτης

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...