2η Ημερίδα Τουρισμού «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ» στο Ρέθυμνο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Την 2η ημερίδα τουρισμού «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ» με θέμα «Συνέργειες Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης», συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης, η ψηφιακή πύλη «Κρητών Επιχειρείν», με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στις 10 π.μ. στο «Σπίτι του Πολιτισμού» (Παλιά Πόλη – οδός Βερνάρδου), με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων -ΠΟΞ, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ. Οι εργασίες της ημερίδας θα μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας https://cretanbusiness.gr/

Όπως ενημερώνει η ψηφιακή πύλη https://cretanbusiness.gr/ «θα συμμετέχουν ομιλητές από τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης, επαγγελματικοί φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα, των υπηρεσιών, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ι.Τ.Ε., ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Μ.Α.Ι.Χ., Α.Σ.Τ.Ε.Κ., της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σκοπός της Ημερίδας η παραγωγή θέσεων και νέων προτάσεων με προγραμματισμό και την υλοποίηση τους, με την συνεργασία όλων και με στόχο την βιωσιμότητα του τουρισμού στο νησί. Η ενθάρρυνση και από κοινού συνέργειες των ενδιαφερομένων μερών, για την προώθηση επενδύσεων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας.

Στόχος των νέων μορφών επιχειρηματικότητας, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την ανάδειξη των χαρακτηριστικών ανά περιοχή ώστε ο επισκέπτης να γίνεται πρεσβευτής της Κρήτης, να επιθυμεί την επιστροφή του αλλά και να αναζητά τα προϊόντα της. Στο παραπάνω πλαίσιο με πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνης, στην ημερίδα θα συμμετέχουν Άραβες Τουριστικοί Πράκτορες με σκοπό την πραγματοποίηση Επιχειρηματικών Συναντήσεων (B2B) και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία είναι συνέχεια της συμμετοχής του Δήμου Ρεθύμνης σε B2B συναντήσεις στη Doha. Στόχος η γνωριμία των τουριστικών πρακτόρων με το νησί της Κρήτης καθώς και συνεργασία με τοπικούς φορείς στους τομείς Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας.

Η μουσική σύνθεση της Ημερίδας είναι ευγενική χορηγία του Ανδρέα Φανουργάκη, φοιτητή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – ΕΛΜΕΠΑ, τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής στο Ρέθυμνο. Η επιμέλεια video είναι του Χρήστου Κουκουλίτσα επίσης φοιτητά του ΕΛΜΕΠΑ.
Καθ’ όλη την διάρκεια της ημερίδας θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά του COVID-19».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Ραντεβού με την Ιστορία και την παράδοση...

Με μεγάλη λαμπρότητα και την προσήκουσα τιμή στον ιστορικότερο...

Βραβείο για την Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και...

Άλλη μια τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Δήμο Ρεθύμνης για...

Ρέθυμνο:Ραντεβού με την Ιστορία και την παράδοση...

Με μεγάλη λαμπρότητα και την προσήκουσα τιμή στον ιστορικότερο...

Βραβείο για την Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και...

Άλλη μια τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Δήμο Ρεθύμνης για...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξενάγηση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο...

Γι’ αυτό δεν υπάρχουν βουνά στη Γη με ύψος μεγαλύτερο από 9.000 μέτρα

Τι αναφέρει καθηγητής γεωλογίας. Το Έβερεστ υψώνεται στα 8.849 μέτρα...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...

Αλλαγές στον ΑΜΚΑ: Τι ισχύει με τη νέα εγκύκλιο, για τη δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική...