Αλεξάνδρα Μαρτίνου: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου»

Ημερομηνία:

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, μια γυναίκα με έντονο φιλανθρωπικό έργο τοποθετείται στη θέση της προέδρου της «Κιβωτού του Κόσμου»
Στα χέρια της Αλεξάνδρας Μαρτίνου περνά το «τιμόνι» της «Κιβωτού του Κόσμου», σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας και τις σχετικές ανακοινώσεις για τα μέλη που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ.

Ποια είναι η Αλεξάνδρα Μαρτίνου
Οικονομολόγος στο επάγγελμα η Αλεξάνδρα Μαρτίνου βρίσκεται στη θέση της Προέδρου για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Η πολύχρονη ενασχόληση της με τα άτομα και τα παιδιά που έχουν ανάγκη, χαρακτηρίζεται από έντονη φιλανθρωπική δράση.

Πρόσφατα μάλιστα οργάνωσε μεγάλη φιλανθρωπική δημοπρασία σε συνεργασία προκειμένου να ενισχυθεί το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «η Χαρά», το οποίο ιδρύθηκε μετά από δική της πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα αφορμή στάθηκε η γνωριμία της με μια οικογένεια το 1980, που είχε παιδί που έπασχε από σύνδρομο Down.

Η «Χαρά» αποτέλεσε τη βάση για να δημιουργηθεί η Ένωση των δέκα σωματείων που είναι «Μαζί για το Παιδί».

Ειδικότερα όσον αφορά το «Μαζί για το Παιδί» πρόκειται για μια ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων που εργάζονται από το 1996 με σκοπό την ευημερία παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την ασθένεια.

Επίσης, πρωτοστατεί στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας αλλά και στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που αφορούν βρέφη, παιδιά και εφήβους σε ανάγκη.

Σημειώνεται επίσης πως είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Μαρτίνο, μέλος της ισχυρής οικογένειας εφοπλιστών Μαρτίνου. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, την Αταλάντη, τον Κίκο και την Αλίκη.

Και τα τρία τους παιδιά αποφοίτησαν από το Κολλέγιο Αθηνών, ενώ η Αλίκη παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Ντένη Ηλιάδη με τον οποίο απέκτησαν ένα παιδί.

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο
Μετά το «ξήλωμα» της προηγούμενης διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» το νέο ΔΣ αποτελείται από τους κάτωθι:

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου
Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,
Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»,
Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS,
Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»,
Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά»,
Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Η αλλαγή της διοίκησης είναι προσωρινή και έχει διάρκεια ένα έτος. Το νέο ΔΣ καλείται να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα αλλά και να διενεργήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο.

«Τα νέα μέλη του ΔΣ αναλαμβάνουν ένα δύσκολο και φορτισμένο αυτή τη στιγμή έργο. Τους ευχαριστούμε για αυτό. Η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ως Πρόεδρος, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη έχουν αποδείξει στην διάρκεια της πορείας τους ότι έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να ανταπεξέλθουν. Ως Υπουργείο και ως κοινωνία θα πρέπει να τους στηρίξουμε για τα παιδιά της Κιβωτού, για όλους μας», δήλωσε η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ποιοι γνωστοί επιχειρηματίες, τραγουδιστές και αθλητές έπεσαν...

Τα μέλη της οργάνωσης, μέσω ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου,...

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε...

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...

Ποιοι γνωστοί επιχειρηματίες, τραγουδιστές και αθλητές έπεσαν...

Τα μέλη της οργάνωσης, μέσω ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου,...

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε...

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σοκ στη Μάνη: 53χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του μετά από διαπληκτισμό

Ο δράστης εμφανίστηκε μόνος του στο ΑΤ Αερόπολης και...

Εξοικονομώ 2025: Εξασφαλίστηκαν 425,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του προγράμματος

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Παιδική παχυσαρκία: Οι επιπλοκές που εμφανίζονται από τα σχολικά χρόνια

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία μπορεί να αρχίσουν...