Υπόθεση Βαλυράκη: Ο Κούγιας αναλαμβάνει τους ψαράδες που κατηγορούνται για τη δολοφονία

Ημερομηνία:

Μετά την παραίτηση του δικηγόρου τους, οι δύο ψαράδες προσέλαβαν ως δικηγόρο για την υπεράσπιση τους, τον Αλέξη Κούγια. Έπειτα από σχετικό βούλευμα, οι ψαράδες θα δικαστούν για την δολοφονία του Σήφη Βαληράκη.

Νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο κατηγορούμενων, Δημήτρης Καρβέλης, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υπόθεση για προσωπικούς λόγους. «Οι δυο κατηγορούμενοι είναι δύο βιοπαλαιστές ψαράδες με απόλυτη διαχρονικά εκτίμηση από την τοπική κοινωνία της Ερέτριας και των γύρω περιοχών και είναι δύο αξιαγάπητοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες με τέσσερα παιδιά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του Αλέξη Κούγια

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

« Τον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξιο Κούγια, επέλεξαν ως συνήγορο υπερασπίσεως τους οι Α.Ε. και Κ.Ε., οι οποίοι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 16/2023 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας παραπέμπονται ενώπιον ενός εκ των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων της περιφέρειας του Εφετείου Χαλκίδας για να δικαστούν ως δήθεν υπαίτιοι του αδικήματος της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία εις βάρος του αείμνηστου πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.

Το δικηγορικό μας γραφείο δια μέσω των συνεργατών του θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα τοποθετηθούμε επί της αμετάκλητης αυτής κατηγορίας με νέο δελτίο τύπου.
Σημειωτέων, οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά τη σε βάρος τους κατηγορία και παρά τη σοβαρότητα της κατηγορίας εκρίθη μέχρι σήμερα, αλλά και δια του παραπεμπτικού βουλεύματος, ότι πρέπει να μείνουν ελεύθεροι.

Οι δυο κατηγορούμενοι είναι δύο βιοπαλαιστές ψαράδες με απόλυτη διαχρονικά εκτίμηση από την τοπική κοινωνία της Ερέτριας και των γύρω περιοχών και είναι δύο αξιαγάπητοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες με τέσσερα παιδιά.

Αρχικά, ο θάνατος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη είχε κριθεί ότι οφείλετο σε ατύχημα, το οποίο προκάλεσε τον πνιγμό του στη θάλασσα, αλλά κατόπιν έντονης επιμονής της συζύγου του αειμνήστου, πολύ γνωστής ζωγράφου και της οικογενείας του, τελικώς ασκήθηκε η παρούσα δίωξη και για το λόγο αυτό οι ανωτέρω πλέον είναι κατηγορούμενοι για το σοβαρότερο αδίκημα του ποινικού κώδικα, για το οποίο απειλείται ποινή ισοβίου καθείρξεως και σε συνεννόηση με τους προηγούμενους δικηγόρους τους επέλεξαν τον κο Αλέξιο Κούγια για να τους υπερασπιστεί.

Αθήνα, 27/01/2023
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας »

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Από το 2027 οι φορολογικές δηλώσεις θα...

Το myDATA αλλάζει τα πάντα. Σε πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία θα...

Παλαιό Φάληρο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από...

Τραγικές φιγούρες τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας που...

Από το 2027 οι φορολογικές δηλώσεις θα...

Το myDATA αλλάζει τα πάντα. Σε πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία θα...

Παλαιό Φάληρο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από...

Τραγικές φιγούρες τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας που...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ύπνος: Η επιστήμη πίσω από τους εφήβους που ξενυχτούν και τους άγρυπνους ηλικιωμένους

Προηγμένο μαθηματικό μοντέλο αποκωδικοποιεί την επιστήμη του ύπνου και...

Ερευνα με ελληνική σφραγίδα ανοίγει νέο δρόμο στη μάχη με τον καρκίνο

«Τα ευρήματα της έρευνας μας θα μπορούσαν να αποτελέσουν...

Από το 2027 οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται αυτόματα – Τι αλλάζει για Ε1, Ε2 και Ε3

Το myDATA αλλάζει τα πάντα. Σε πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία θα...