Ενίσχυση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας με 255.000 ευρώ για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

Ημερομηνία:

Ενισχύεται και φέτος, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΚΣΕ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις δράσεις της με σκοπό τον έλεγχο ημίαιμων, μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων και τον περιορισμό της αφρικανικής πανώλης χοίρων στο πλαίσιο της επιζωοτολογικής επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, στις 27/04/2023, το Δ.Σ του Πράσινου Ταμείου, κατόπιν εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ, αποφάσισε την επιχορήγηση της ΚΣΕ με το ποσό των 255.000 ευρώ, από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2023».

Η ΚΣΕ θα αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα, κυρίως, για την ασφαλιστική κάλυψη και τα αναγκαία λειτουργικά έξοδα των μελών των συνεργείων δίωξης και των ομάδων κυνηγών που θα δραστηριοποιηθούν, καθώς και την κάλυψη μέρους των αναγκαίων δαπανών μετακίνησης και μισθοδοσίας θηροφυλάκων και επιστημονικών συνεργατών που συμμετέχουν στην επίβλεψη των συνεργείων.

Για τον ίδιο σκοπό, η ΚΣΕ είχε ενισχυθεί από το ΥΠΕΝ, τόσο το 2021, όσο και το 2022 με 180.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για το 2023 το ποσό είναι αυξημένο κατά 75.000 ευρώ, δεδομένου ότι περιλαμβάνεται και η συνεργασία της στην αντιμετώπιση της διασποράς της αφρικανικής πανώλης, μετά και το κρούσμα που ανιχνεύτηκε τον Ιανουάριο στις Σέρρες.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Για τρίτη συνεχή χρονιά ενισχύουμε την ΚΣΕ για τον αγώνα ενάντια στην αφρικανική πανώλη των χοίρων. Τις δύο προηγούμενες χρονιές είχαμε, επίσης, συνδράμει συνολικά με 360.000 ευρώ για αυτόν τον σκοπό. Θεωρούμε την κυνηγετική κοινότητα σύμμαχο στην προστασία της βιοποικιλότητας γι’ αυτό, και εκτός από τα παραπάνω ποσά, την έχουμε ήδη ενισχύσει με 1.000.000 ευρώ για τη συνέχεια του έργου της.».

Ο Πρόεδρος της ΚΣΕ, Γιώργος Αραμπατζής, δήλωσε: «Ευχαριστούμε το ΥΠΕΝ, που και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια μας στηρίζει οικονομικά. Μάλιστα, για το 2023, το ποσό είναι αρκετά αυξημένο. Με χαρά θα συνεχίσουμε την κοινή συνεργασία για τη συνεχή επίτευξη του κοινού μας στόχου που είναι η προστασία του περιβάλλοντος».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ...

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους. Σε πανελλαδική απεργία και στις...

Κασσελάκης: ΕΛΚ και ακροδεξιά απέρριψαν την πρότασή...

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «όσα εμπόδια και αν...

Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ...

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους. Σε πανελλαδική απεργία και στις...

Κασσελάκης: ΕΛΚ και ακροδεξιά απέρριψαν την πρότασή...

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «όσα εμπόδια και αν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...